|

Evropski parlament usvojio rezoluciju za ograničenje vještačke inteligencije

Evropski parlament usvojio rezoluciju za ograničenje vještačke inteligencije
33
S
SRNA
12.1.2017. u 17:29
39
komentara
33

dijeljenja
Evropski parlament usvojio rezoluciju za ograničenje vještačke inteligencije Evropski parlament
Usljed nezaustavljivog rasta upotrebe robota u svakodnevnom ljudskom životu neophodno je da EU usvoji regulative poput "dugmeta za isključenje", upozorili su danas poslanici Evropskog parlamenta.
Poslanici su usvojili rezoluciju u kojoj se od Brisela zahtijeva određivanje regulativa u vezi s etikom u oblasti robotike.

Poslanik iz Luksemburga Medi Delvo predvodila je kampanju i upozorila je da Evropa pasivno posmatra sve veću ulogu robota, koja će biti još više izražena standardizacijom automobila bez vozača.

Delvo je pred Evropski parlament iznijela rezoluciju koja obuhvata i potrebu za uspostavljanje agencije EU specijalizovane za rješavanje pitanja iz oblasti vještačke inteligencije.

"U sve više oblasti svakodnevnog života uključeni su roboti. Kako bi se obezbijedilo da roboti uvijek budu u službi čovjeka, neophodno je stvoriti snažan evropski pravni okvir", istakla je Delvo.

Njena rezolucija usvojena je u Komitetu za pravna pitanja Evropskog parlamenta i sada će se suočiti i sa glasanjem na plenarnoj sjednici, koja će, vjerovatno, biti održana u februaru.
Prijavi grešku


Komentari (39)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...