Evropski komesar za proširenje: Ne miješajte terorizam s izbjeglicama

A
Anadolija
16.11.2015. u 15:40
3
7
Evropski komesar za proširenje: Ne miješajte terorizam s izbjeglicama
3
Evropski komesar za proširenje: Ne miješajte terorizam s izbjeglicama Johannes Hahn (Foto: Klix.ba)
Komesar za proces proširenja pri Evropskoj uniji Johannes Hahn izjavio je danas u Briselu kako Evropa ne smije miješati terorizam sa izbjegličkom krizom s kojom je kontinent suočen.
"Ne smijemo miješati terorističke napade s trenutnom migracijom i problemom izbjeglica - to su dva različita pitanja", istakao je Hahn uoči sastanka ministara vanjskih poslova EU.

Hahn je također kazao kako Evropa "mora biti čvrsta i hrabra" kada se susreće sa terorističkim prijetnjama "evropskom načinu života".

Ova reakcija evropskog komesara uslijedila je nakon nedavnih terorističkih napada u Parizu. Posljednji napadi potakli su spekulacije o povezanosti izbjeglica s terorizmom posebno nakon što su francuski zvaničnici izjavili kako je jedan od napadača navodno prešao u Evropu izbjegličkim valom sa Bliskog Istoka.

Na jedinstvo u Evropi pozvao je i predsjednik EU Jean-Claude Juncker.

"Oni koji organizuju onakve napade i oni koji ih izvode su upravo oni od kojih izbjeglice bježe", kazao je Juncker tokom samita G20 u Turskoj dodajući kako "nema potrebe za revizijom evropske politike prema izbjeglicama".


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: