Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Djeca moraju u skole, online nastava je glupost, a dokazano je da su najmanji prenosnici.
Ovaj clanak vazi za normalne zemlje a ne za nas... iz prve ruke znam da ima zarazenih u svakoj skoli u KS bilo to ucenik ili profesor. Imas li ti djecu slucajno?? Ako nemas onda nije na tebi da komentarises na ovu temu.
@Damir hajde pametaru daj jedan primjer, ja cu ti reci skolu gdje nema niko zarazen
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nisu škole problem problem je sto je u busu čovjek na čovjeku
Mi društveno-politički ne pripadamo Evropi. Čemu onda površan članak za državu u kojoj je svaki kanton priča za sebe?! Svakodnevno slušamo da je zdravstveni sistem pred kolapsom, takva poruka ne dolazi iz ozbiljnijih država EU.
Evtopa otisla u tri lijepe sa brojem zarazenih i sad ce oni nekome reci kako se treba cuvati???!!
Naravno da niko i ne spominje radnike u školama...A masu ih znam teško oboljelih i sa teškim dijagnozama koji idu i rade. Naravno da treba da se radi ali treba i njih neko zaštititi i povesti računa o njima...
Niposto ne dajte da vam prskaju djecu sa ovim dezinficijensima! Upravo se imunitet stice godinama tako sto nije sve sterilno! Cuvajte svoju djecu.
Zar nije dosta nebuloznih izjava koje svakodnevno postavljate na vasu stranicu?? Jadni narod koji u Bingu radi za 484 km mora da strepi i zivi u strahu znajuci da mu poslodavac ako dobije koronu nece platiti bolovanje. Kome cemu dativ?
Pomene li nekad neko profesore, nastavnike, učitelje, je li to njima ok? Šta ako se oni zaraze? Šta ako ima radnika hronicno oboljelih? Možda ima radnika kojima ukućana ima hronicno oboljelih pa je rizik dolaziti na posao? Pih...
u nekim skolama u Federaciji nastava se odvija sasvim normalno i nema problema sa prenosenjem virusa! e de to objasnite?
Eu sa Covid19 ukida mali zemljama, da budu skolovi, da se razvijaju, budu bolji od De.Fr itd!?
Preporuke i obrazloženja - nigdje veze...Djeca ili jesu prenosioci ili nisu. Ako nisu, ne trebaju im ni maske, barem ne na času.
Što to nisu objavili u proljeće, kada je korona bila glavna tema, a u suštini je nije bilo. "Vanredne vijesti: Pojavio se slučaj u Banjaluci i još jedan u Širokom Brijegu. Zatvaraju se sve škole u BiH i Crnoj Gori. Zabranjuje se djeci izlazak iz kuće!"
@samir.ribic.5 tada je ucinjena nepravda prema djeci, koja srecom nije predugo trajala, jer ko zna kakve bi posljedice ostavila. Iako se mnogi kao ne slazu sa tim, a sve pod izgovorom da ce zaraziti starije i biti cak krivci za to. Zamisli malenim, jos nerazvijenim mozgovima, nametati takav osjecaj krivice, ako prodju samo sa PTSP-om bice i dobro za njih.
U osnovnim skolama je preporuceno da odrasli nose maske, a u srednjim i djeca i odrasli??? Ko ovo savjetuje svega vam?
Kod nas je u narednih 5 mjeseci "provjetravanje prostorija" misaona imenica. Samo u ranim jutarnjim satima, a ostalo, samo ulazi smog. Tu se vidi kako se vlast bavi nebitnim stvarima, a građani k'o na utakmici navijaju za ove ili one i na kraju utakmice akteri pokupe lovu od istih građana i jedni zadovoljni jer su "njihovi" pobijedili, a ništa konkretno nemaju.
Zato kod nas bircuzi rade, a skole zatvaraju...sta zna Evropa