|

"Euro bi mogao eksplodirati, a Evropa se raspasti"

"Euro bi mogao eksplodirati, a Evropa se raspasti"
0
F
FENA
8.12.2011. u 11:16
25
komentara
0

dijeljenja
"Euro bi mogao eksplodirati, a Evropa se raspasti"
Stanje je ozbiljno u Evropskoj uniji, "euro bi mogao eksplodirati a Evropa se raspasti, upozorio je francuski ministar za evropsku politiku Jean Leonetti.
"Stanje je ozbiljno (...), euro bi mogao eksplodirati, a Evropa bi se mogla raspasti, što može biti pogubno ne samo za Evropu i Francusku, već i za cijeli svijet", rekao je ministar za televizijsku kuću Canal Plus, nekoliko sati uoči početka presudnog evropskog susreta na vrhu u Bruxellesu.

"Bude li moguće, u raspravi o izlasku iz te dužničke krize u eurozoni trebalo bi učestvovati svih 27 zemalja članica EU-a", ocijenio je.

Francuska i Njemačka ne isključuju mogućnost dogovora između 17 zemalja eurozone ako im se zemlje izvan eurozone, poput Velike Britanije ili Švedske, ne budu htjele pridružiti.

Čelnici Evropske unije okupit će se krajem ove sedmice na ključnom samitu na kojem će pokušati dogovoriti promjene evropskih ugovora radi jačanja fiskalne discipline s ciljem da vrate povjerenje investitora da je ulaganje u obveznice zemalja članica eurozone sigurno.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...