Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Oni su izrazili zadovoljstvo zbog podrške Sjedinjenih Američkih Država (SAD) iračkoj vladi i pešmergama koji se bore protiv IDIL-a. Bitno je da usmrđeli amerikanci zele se dokopati nafte. Imaš naftu imaš sve.
sta pricas gluposti,ameri su davno napustili irak i naftna polja ostavili iracanima.pa na sjeveru iraka kurdi drze svoja naftna polja.tom naftom oni raspolazu a ne ameri.
lik, Ali nisu napustile Americke naftne kompanije koje i dalje uzimaju profit od Iracke nafte...takodje sta mislis ko kontrolise vlast u Iraku od 2003...? Ili ti je ipak draza prica o uvodjenju demokratije i WMD...
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Pa čitava istina rečena u naslovu...EU će spriječiti IDIL da ostvaruje prihode od prodaje nafte, drugim riječima, uzet ćemo sve džaba tako da ne možete ostvariti nikakav prihod..
Mora da EU ima neki uticaj na prodaju ove nafte. Gluparija.
Politika zapada i njihove marionetske vlade u Iraku je osnovni razlog nastanka i rasta IDILa...
Sjecas li se jedne grupe "islamista/terorista" pod nazovim "al qaeda". U 1980 CIA stvori tu grupu, financira ih itd da se bore protiv rusa. Odjednom 20ak godina kasnije cujes svugdje "al qaeda, al qaeda" i uz to obavezno prati rijec islamista ili terorista, ili obe. I sad 15ak godina kasnije nista vise ne cujes o njima (cilj ispunjen). A sada "al qaeda" ratuje u siriji, na strani pobunjenika i zapad ih jos pomaze, salje oruzije da se bore. Znaci opet su sad dobri??... Cekaj malo... bili prvo dobri(1980g)?? Pa losi(2000g)?? Pa opet dobri(2014)?? Ahaaaaa ok ne trebamo se za sad "bojati" al qaede oni su sada dobri, tako kaze zapad i televizor :)
@tvrdoglavi Nije sve tako crno i bijelo kako se tebi cini... Nemam zaista volje da se sa tobom raspravljam.
Ma sta ce EU vise, samo lagati dalje. Svi samo lazu i mute. Hajde znaj vise sta se desava u svijetu ali to im je sigurno i cilj. Kad mi neko kaze "demokratija" nema u ovom svijetu ni "D" od demokratije nigdje. Banke bas drze za m.uda sve u jednog, robujemo im svi. Jedini slobodan covjek je tamo negdje u prasumi iz plemena nekog, sto nezna ni za pare ni za svijet.
Haha cuj nisam znao, a demokratija nemoze da postoji. To bi znacilo da svako moze raditi sta hoce bez ikakvih granica, poslijedica. Jer to je sloboda, radi sta hoces, govori sta hoces
U potpunosti se slažem sa ovim zaključkom da se ispitaju ratni zločini. Treba se početi od momenta agresije na Irak od strane fašističke organizacije NATO pa zaključno sa ovim zločincima koje je opet organizovao i naoružao NATO.
Svaki put kad procitam ovo IDIL-a, pomislim na "Pediculis pubis".
Iracka nafta mora biti englesko-americka i tako ce biti do poslijednje kapi, a Ameri i Englezi su spremni spaliti cijeli Bliski Istok, ako im se neko isprijeci na putu eksploatacije najvaznijeg resursa. Okreni obrni, ovi oni, isis, idil, ku.ac palac, ali tako ce biti i gotovo. A sva ova silna nestabilnost u regionu je olaksica za naftaske muljaze koje vrsi zpad. Ko je kreator svega, samo glupom nije jasno.
Ja se samo nadam da i Evropa to vidi... https://www.youtube.com/watch?v=ODP-poq5xJc
hoce li sprijeciti prodaju djevojcica na bazarima Kalifata ... ?
HHAHA Zaustavite genocid u Gazi,manite se ovih majmunčina.