{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Erdogan: Ubijene bebe Gaze na Zapadu nemaju medijsku pažnju ni koliko nasukani kitovi

A
Anadolija
31.7.2014. u 20:52
166
101
Erdogan: Ubijene bebe Gaze na Zapadu nemaju medijsku pažnju ni koliko nasukani kitovi
166
Erdogan: Ubijene bebe Gaze na Zapadu nemaju medijsku pažnju ni koliko nasukani kitovi
Recep Tayyip Erdogan
Američko-židovski kongres želi natrag nagradu koju su mi dali. Ako podržavate ovu tiraniju, ovaj genocid, ovaj hitlerovski fašizam i režim koji ubija djecu, onda uzmite ovu nagradu i radite s njom što želite, poručio je turski premijer i predsjednički kandidat Recep Tayyip Erdogan na mitingu u turskom gradu Vanu, javlja Anadolija.
"Po čemu se ovo što vi radite razlikujete od onoga što je radio Hitler i nacisti?", upitao je Erdogan, misleći na Izrael koji nastavlja s napadima na Gazu.

Podsjećajući na to da je Izrael tokom ramazana i Bajrama u Gazi sijao smrt, ne vodeći računa da li su u pitanju civili, žene, djeca; rušeći sve pred sobom, ne obraćajući pažnju da li je u pitanju škola, bolnica, džamija, Erdoga je nastavio:

"U 25 dana ubijeno je oko 1.300 naše braće u Gazi. Od tog broja oko 250 je djece, 100 žena... Djeca u Gazi nisu osjetila radost Bajrama, nisu za Bajram mogli slobodno izaći na ulice, igrati se u parkovima nego su postali šehidi u svojim kućama, na ulicama, parkovima i na obali mora", kazao je Erdogan, pojašnjavajući da se nevini civili ubijaju u džamijama, školama, bolnicama...

"Braćo moja, kada genocidom nazovemo ovu nehumanost izraelske uprave, nekima to smeta. Nekima smeta i kada to što Izrael radi poredim s onim što je radio Hitler i nacisti. Iz Vana poručujem svijetu: Za ime Boga, kakva je razlika između onoga što radi Izrael i onoga što je radio Hitler i nacisti?! Kako okarakterisati ono što radi Izrael osim kao genocid? To je rasizam, fašizam, to je oživljavanje Hitlerovog duha. Prema njima, ubiti muslimana je legitimno ali...", poručio je Erdogan.

Erdogan dodaje da ubijene bebe na Zapadu nemaju medijsku pažnju ni koliko nekoliko nasukanih kitova.

"Američko-židovski kongres želi natrag nagradu koju su mi dali. Ako podržavate ovu tiraniju, ovaj genocid, ovaj hitlerovski fašizam i režim koji ubija djecu, onda uzmite ovu nagradu i radite s njom što god želite", pojasnio je Erdogan.

Turski premijer Erdogan je podsjetio na intenzivne izraelske napade na Gazu, poručivši da će Turska nastaviti da se moli za narod Gaze, ali i da ulaže sve napore da ostane uz njih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: