Poraz u većim centrima
44

Erdogan se oglasio nakon debakla na izborima: Za loš rezultat okrivio inflaciju, ali i slabu izlaznost

V. K.
Recep Tayyip Erdogan (Foto: Shutterstock9
Recep Tayyip Erdogan (Foto: Shutterstock9
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan oglasio se nakon lokalnih izbora u ovoj zemlji i debakla koji je njegova stranka doživjela u gotovo svim većim centrima u Turskoj.

Kako prenose turski mediji, Erdogan se obratio Izvršnom odboru AK partije te je dao jasne upute članovima odbora stranke te je poručio kako glasači nisu u velikom broju izašli na izbore.

"On je rekao da i centrala stranke, kandidati i organizacija stranke imaju udjela u trenutnoj situaciji. Posebno je naglasio da će se detaljno evaluirati sve što se dogodilo od procesa selekcije kandidata do provedbe izbora", piše CNN Turk.

Prema pisanju CNN Turka, predsjednik Erdogan je naglasio da su troškovi života i inflacija utjecali na izborne rezultate.

"Erdogan je naglasio da AK Partija ne može graditi zid između sebe i građana. On je jasno rekao da oni koji imaju negativne stavove prema naciji, bez obzira na položaj, ne mogu izbjeći odgovornost", navodi se.

Erdogan se kasnije oglasio i povodom izborne pobjede Faruka Ozlua, gradonačelnika Duzcea i kandidata AK Partije.

"Ne brinite, pobjeda ne može biti premala ili prevelika. Pobjeda je pobjeda", poručio je Erdogan kandidatu.

Osim toga, poručio je kako će nakon povratka u Tursku posjetiti sve pobjedničke regije.

"Sada sam zauzet, imam neka putovanja. Kada se vratim iz Amerike i Saudijske Arabije, nadam se da ću posjetiti naše pobjedničke regije", zaključio je predsjednik Turske.