{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Erdogan o seriji "Sulejman Veličanstveni" 

A
25.11.2012. u 14:08
185
53
Erdogan o seriji "Sulejman Veličanstveni" 
185
Erdogan o seriji "Sulejman Veličanstveni" 
Recep Tayip Erdogan
Premijer Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u govoru na otvorenju aerodroma "Zafer" u turskom gradu Kutahyi uz ostalo se osvrnuo na seriju "Sulejman Veličanstveni" koja se emituje u Turskoj, ali i drugim zemljama svijeta.
"Mi živimo na svijetu sa sedam milijardi ljudi. Koji je naš zadatak, to dobro znamo. Gdje su naši preci jahali na konjima i mi ćemo ići tamo, svime ćemo se pozabaviti i pomoći svakome. Ali, ovo što se prikazuje na ekranima o našim precima u seriji 'Sulejman Veličanstveni', predstavlja se kao dokumentarni film. Mi takve pretke nemamo. Mi takvog zakonodavca, takovg sultana Sulejmana nismo upoznali", rekao je Erdogan.

"Mi smo uvijek na strani mira. Zagovaramo rješavanje problema kroz dijalog i savjetovanje. Ali, ukoliko nešto ugrozi sigurnost naše zemlje, nećemo prezati od poduzimanja mjera", naglasio je Erdogan.

Premijer Erdogan rekao je da poznata rečenica Mustafe Kemala Ataturka "Mir u državi, mir u svijetu" ne može biti okarakterisana kao pasivnost i neodlučnost, te dodao: "Nikada nećemo moći ravnodušno posmatrati probleme koji se dešavaju i tiču i naše države."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: