{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EP: Srbiji status kandidata, ali nužna je saradnja s Kosovom

F
12.1.2012. u 13:28
0
13
EP: Srbiji status kandidata, ali nužna je saradnja s Kosovom
0
EP: Srbiji status kandidata, ali nužna je saradnja s Kosovom
Poslanici Evropskog parlamenta (EP) pozdravili su nacrt rezolucije o napretku Srbije u procesu evropskih integracija, kojom se Vijeće Evropske unije (EU) poziva da joj odobri status kandidata, ali su ukazali da bi Srbija trebalo da učini više u saradnji sa Kosovom, reformi pravosuđa, borbi protiv korupcije i medijskim slobodama.
Predsjedavajući delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Edvard Kukan pozdravio je izbalansiran tekst rezolucije izvjestioca za Srbiju Jelka Kacina.

Kukan je ukazao da Srbiju ove godine očekuju izbori, ali da bez obzira na rezultat mora biti nastavljen zamah u procesu evropskih integracija.

Govoreći o dijalogu s Kosovom, Kukan je pozdravio te razgovore i istaknuo da Srbija treba da primjenjuje, a ne samo da predlaže sporazume.

Kacin je, u završnom obraćanju, rekao da se nada kako će kolege iz Komiteta za vanjske poslove uložiti amandmane do 31. januara kako bi se kreirala rezolucija koja daje realističnu i sveobuhvatnu sliku o Srbiji, ali koja će biti motivacija vlastima u Beogradu da učine sve u kratkom roku kako bi dobili kandidaturu, javio je Radio Slobodna Evropa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: