Milijarder prijeti
9

Elon Musk: Neću više savjetovati Trumpa ukoliko se SAD povuče iz Pariskog klimatskog sporazuma

Klix.ba
Elon Musk (Foto: EPA)
Elon Musk (Foto: EPA)
Direktor i osnivač kompanija Tesla i SpaceX Elon Musk zaprijetio je kako će prestati savjetovati američkog predsjednika Donalda Trumpa ukoliko on donese odluku o povlačenju Amerike iz Pariskog sporazuma o klimatskim promjenama.

Musk je povlačenje iz savjetodavnog vijeća Bijele kuće najavio putem njegovog Twittera nakon što su američki mediji prenijeli informaciju kako se Trump odlučio povući iz Pariskog sporazuma o klimi. Podsjećamo, američki predsjednik je sinoć napisao na Twitteru kako će ove sedmice objaviti šta je odlučio.

"Ne znam šta će se desiti sa Pariskim sporazumom, ali ja sam učinio sve što sam mogao da ne izađemo iz sporazuma. Ukoliko se povučemo, ja nemam drugog izbora nego napustiti savjetodavno vijeće", napisao je Musk na Twitteru.

Musk je član Trumpovog Strategic and Policy Foruma koji se bavi povećanjem zaposlenosti i ekonomskog prosperiteta. Inače, prije preuzimanja funkcije savjetnika, Musk je bio žestoki kritičar Trumpove politike. On je rekao kako je prihvatio poziciju u vijeću kako bi omogućio korištenje održive energije.