Uvreda na Twitteru
4

Elon Musk mora na sud jer je britanskog ronioca nazvao pedofilom

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Milijarder, osnivač i izvršni direktor proizvođača električnih automobila Tesla Motors, Elon Musk morat će se braniti na sudu nakon što je britanskog ronioca Vernona Unswortha koji je pomogao spasiti tajlandske školarce zarobljene u pećini nazvao pedofilom.

Sudija iz Los Angelesa odredio je da će datum suđenja biti 22. oktobar 2019. godine.

Naime, sukob između Muska i Unswortha desio se kada je Musk ponudio pomoć u spašavanju dječaka i trenera te je rekao da može poslati posebnu podmornicu kojom bi ih mogli izvući van. No spasilac Vernon Unsworth iz Velike Britanije koji dobro poznaje pećinu poručio je Musku kako ta podmornica nije dobro rješenje.

On je kazao i kako je Muskov pokušaj pomoći zapravo samo "PR trik". Musk je tada putem svog Twitter profila Unswortha nazvao pedofilom.

Kasnije se Musk pokušao izviniti, izbrisao je tvitove i kazao kako je bio ljut dok ih je pisao, no tada je očito bilo kasno jer je Vernon Unsworth tužbu protiv Muska podnio dva mjeseca kasnije na sudu u Los Angelesu.

Vernon Unsworth sada traži najmanje 75 hiljada dolara odštete i kaznene mjere o kojima će odlučiti sud. U optužnici stoji da je Musk koristio svoj Twitter profil kako bi objavljivao lažne i klevetničke optužbe protiv Unswortha, među njima i onu o pedofiliji.

Musk je inače poznat po svojim ispadima na Twitteru.