{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Eksplozije u Tripoliju, pobunjenici zauzeli Yafran

F
7.6.2011. u 09:01
0
2
Eksplozije u Tripoliju, pobunjenici zauzeli Yafran
0
Eksplozije u Tripoliju, pobunjenici zauzeli Yafran
Snažne eksplozije potresale su noćas Tripoli, a pobunjeničke snage učvrstile su svoje položaje u gradu Yafranu na zapadu zemlje iz kojega su istjerale snage Moamera Gadafija. Libijska televizija javila je da je u napadima NATO-a pogođena četvrt Al-Karama, te komunikacijski centar zapadno od Tripolija.
"Križarski kolonijalni agresor pogodio je i uništio komunikacijski centar i prekinuo zemaljske komunikacije u nekim područjima. Taj je centar bio civilni", prenijela je televizija.

Pobunjenici kontroliraju istok zemlje, zapadni grad Misratu i planinsko područje na zapadu uz granicu s Tunisom, ali zasad nisu uspjeli napredovati prema Tripoliju zbog otpora bolje naoružanih Gadafijevih snaga, usprkos zračnim udarima NATO-a.

Pobunjenici su u ponedjeljak zauzeli grad Yafran, 100 km jugozapadno od Tripolija, nakon što su britanski avioni prije nekoliko dana u tom gradu uništili dva tenka i dva oklopna vozila.

Yafran se nalazi na obroncima brda, a Gadafijeve snage su više od mjesec dana kontrolirale strateški ključan dio grada prema ravnici i tako blokirale dijelove grada koje su držali pobunjenici.

Upitan o napredovanju pobunjenika u području zapadnih planina i zauzimanju Yafrana, zamjenik libijskog premijera Khaled Kaim rekao je novinarima da bi vladine snage mogle u roku od nekoliko sati ponovno zauzeti pobunjenički teritorij, ali da to ne žele učiniti kako bi se izbjegle civilne žrtve, prenosi Hina.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: