Svijet
0

Egzorcizam u Frankfurtu: Pokušali "istjerati demona" iz Korejke, od batina preminula

Klix.ba
Njemačka policija uhapsila je pet rođaka žene iz Južne Koreje koja je pronađena mrtva. Žena je ubijena tokom rituala egzorcizma, kažu njemački tužioci.

Četrdesetjednogodišnja žena pronađena u hotelskoj sobi u Frankfurtu a na tijelu je imala tragove gušenja i udaraca. Njeni rođaci kazali su kako su pokušali "istjerati demona" iz nje.

Udarali su je u grudi i stomak, a kako bi prikrili njen vrisak stavili su joj peškir u usta. Tužiteljica je izjavila kako su ženu mučili najmanje dva sata.

"Nikada nisam vidjela ništa slično ovome", rekla je.

Policija je pronašla još jednu ženu koja je teško povrijeđena u Sulzbachu. Patila je od hipotermije i dehidracije, a bila je skrivena u garaži jedne kuće koju je ista grupa iznajmila na zapadu Frankfurta. S njom su bili njen 21-godišnji sin i 19-godišnja kćerka, te dvojica dječaka od 15 godina. Svi su privedeni.

Policiju je pozvao katolički svećenik, ali nejasno je kako je pronašao mrtvu ženu u hotelu InterContinental. Njemačka DPA agencija saopćila je kako ne znaju kojoj religijskoj grupi su osumnjičeni pripadali, ali se zna da su u Frankfurt stigli prije šest sedmica.

Frankfurt pripada katoličkoj biskupiji Limburg čiji službenici tvrde da se egzorcizam kod njih izvodi pod strogima pravilima i supervizijom uz obaveznu dozvolu biskupa.