Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ponavljate vijest. Zasto?
11. Septembar, New York Džuz 11, Sura 9: 109.Da li je bolji onaj koji je temelj zgrade svoje postavio na strahu od Allaha i u želji da mu se umili - ili onaj koji je temelj zgrade svoje postavio na rub podlokane obale koja se nagnula, da se zajedno s njim u vatru džehennemsku sruši? - A Allah neće ukazati na Pravi put narodu koji sam sebi nepravdu čini. 110.Zgrada koju su oni sagradili stalno će unositi nemir u srca njihova, sve dok im srca ne popucaju. - A Allah sve zna i mudar je.
1. 9. sura = 9.mjesec 2. 11.džuz/dio = 11.dan 3. 109.ajet = Južni toranj je imao 109 unutrašnjih spartova dok je 1 vanjski sprat služio za turiste 4. 110.ajet= 110 spratova je imao Sjeverni toranj 5. 109-110 su jedini ajeti koji govore o rušenju zgrada/građevina u cijelom Kur' anu 6. temelj zgrade svoje postavio na rub podlokane obale - tornjevi su bili jako blizu obale
''On ne govori po hiru svome, to je samo objava koja mu se obznanjuje.“ (En-Nedžm, 3-4.) „... u Knjizi Mi nismo ništa izostavili...“ (Sura Al-An'am, 38)