Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kazahstan: Muftija pozvao žene da ne nose maramu Nedavno je vrhovni kazahstanski muftija, Absattar Derbissali, kako prenosi Tengrinews, apelovao na žene u zemlji da ne nose marame,napominjujući da nema potrebe za nošenjem arapske ili afrganistanske odjeće kad Kazahstan ima prekrasnu nacionalnu nošnju.„Što se tiče djevojaka, žena iz naše zemlje: Kazahstanci imaju prekrasnu nacionalnu odjeću, ali to nije marama. Derbissali je izjavio kako je Duhovno vođstvo muslimana Kazahstana odavno razmišljalo o ovom pitanju i da su čak organizirali natječaj u kreiranju islamske odjeće za žene i konačno odlučili da pozovu žene Kazahstana da ne nose marame. Muftijina izjava pojačala je već postojeću napetost u zemlji, naime Kazahstanska Vlada zabranila je nošenje marame u javnosti pod izgovorom odbacivanja ekstremizma u zemlji.
The price Egyptian women pay for justice http://www.dawn.com/2011/12/27/the-price-egyptian-women-pay-for-justice.html Jemen snage napad \'ožujku za život\' Najmanje 13 prosvjednika u.bijeno kada je snaga lojalnih predsjedniku A.li A.bdullah S.aleh otvoriti vatru na povorku. http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2011/12/201112241509927262.html?utm_content=automateplus&utm_campaign=Trial6&utm_source=SocialFlow&utm_term=tweets&utm_medium=MasterAccount Video: Praćenje korijena nezadovoljstva u Kazahstanu. http://www.aljazeera.com/video/europe/2011/12/2011122601730456761.html?utm_content=automateplus&utm_campaign=Trial6&utm_source=SocialFlow&utm_term=tweets&utm_medium=MasterAccount Tahrir Square, Walled In http://thelede.blogs.nytimes.com/2011/12/23/tahrir-square-walled-in/?ref=world http://www.alarabiya.net/ http://www.facebook.com/harmoosh
sta reci? koju poslugu porat.