Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
OBS! Sada, kada sam procitala i ostale komentare, moj komentar je suvisan. Ipak imam komentar na vase komentare koji su netrpeljivi, nedobronamjerni, rijec kao \"sikter\" ne sluzi nikome na cast.
Morate biti jako pazljivi kada prevodite \" High School\" jer to niposto ne znaci \"vise skola\" a upucen citalac vas moze smatrati nekompetentnim za donosenje ( prevodjenje) vijesti na portalu. Kao sto bi trebalo da znate High School u USA odgovara nasoj gimnaziji.
Gazija najedi se govana. Seremo zato sto potpuno vijest isaada iz konteksta. Ako mislim da je visa skola onda mislim da su u pitanju ljudi kojima moze biti od 25-55 godina. A ako se napise srednja skola da znamo da su to pa srednjoskolci.
Ljudi, a da pogledate malo potpis clanka (FENA). Nije sa-x vijest \"preveo\" nego preuzeo sa nase domace novinske agencije. I nemojte sad da bi mogli korigovati vijest - preuzete vijesti sa agencija se ne koriguju.
haj skul je srednja skola ako je vec vijest nek bude napisana na standardnom jeziku, ovo je isto mali oglasi pa pise kako ko umije i zna je8ote ovaj cirkus
cuj visa skola hahaha degena
Ovo se nije desilo u srednjoj skoli vec u koledzu!!! Ne pravi se pametan!!!
Midle school /prevod Srednja Skola /High School Visa skola a u sustini je osnovna i srednja skola u pitanju.USA ocito smatra High school visu skolu a Coleg je po nasem visa skola.Covjek je preveo bukvalno znacenja kako zvuci na Engleskom.Sto pravite od svacega smak svijeta.Ako vam ne odgovara Saraj-X onda citajte krkansko nacionalisticka sajtove.Sikter sa X-sa
kod njih vatrogasci vrse uvidjaj a policajci potvrdjuju da je doslo do belaja.izgleda da ce cnn preuzeti slucaj.
Samo nek se roka. Članci sax-a i rada njegovih \"novinara\" (glupana koji prevode ovaj text) je odraz stanja nase drzave. Sve je tako sax odnosno sux -.-
zatvorena skola kazes ,zato je i bilo malo zrtava
Samo sto High School nije visa skola nego isto kao nasa srednja skola...joj ovih novinara, majko draga
Interesantno s obizorm da danas skole ne rade u SAD-u.