Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ponovno divljanje rafidijskih poglavara. link za tekst -http://www.dzemat-sabah.com/index.php?option=com_content&view=article&id=627:ponovno-divljanje-rafidijskih-poglavara-&catid=41:razliito&Itemid=166-knjiga- Osnove ucenja, sija, imamija, isna ´aserija, od Es-Sejjid Muhibbuddin El-Hatib-link http://www.scribd.com/doc/31530410/Osnove-ucenja-sija-imamija-isna-%C2%B4aserija-od-Es-Sejjid-Muhibbuddin-El-Hatib
El-Kulejni je u svojoj knjizi naslovio sljedece poglavlje: \"Allah, Azze ve Dzelle, nije poslao ni jednog poslanika bez Alijina znanja, a on je Njegov ortak u znanju\".
Ovo se kod siija zasniva na dva temelja: 1-Znanje imamima dolazi putem objave Prvo: Inspiracije u srcima su nadahnuce, a sapat u usima je zapovijed meleka zurnog. El-Kulejni je napisao posebno poglavlje u svojoj knjizi: \"U kuce imama dolaze meleki sa ajetima, potpuno predani.\"
Stav siija prema Sunnetu- Sijee se od Ehli-Sunneta razlikuju po slijedecim stavovima: 1-Vjerovanje u nepogrjesivost imama: Kaze Homeini: \"Ucenje imama je kao i kur\'ansko ucenje i duznost ga je siriti i pridobijati sljedbenike.\" Kaze njihov ucenjak El-Mazindrani: \"Svaki hadis prenesen od istih imama je kao Allahov govor. Nema kontradiktornosti u njihovu govoru, kao sto je nema ni u govoru Uzvisenog.\" sija Abdullah ibni Kajjad kaze: \"Uvjerenje o nepogrijesivosti imama je dovelo do toga da su hadisi koji se prenose od imama potpuno vjerodostojni. Ne uvjetuje se povezanost lanca prenosilaca do Poslanika, s.a.v.s., kao sto je slucaj kod Ehlis-Sunneta.\" Kaze El-Mazindrani: \"Dovoljno je onome koji je cuo hadis od Ebu Abduilaha da ga prenese rijecima \"od njega\" ili \"od jednog od njegovih prethodnika\",
I pored ocite kontradiktornosti u ovim sitskim citatima, oni pokusavaju podici ugled svojim imamima tvrdnjom o poznavanju gajba i optuzbom osnovnog izvora islama za nepotpunost. U knjizi \"Delailul-imame\" se kaze da se u Fatiminom mushafu nalazi ono sto je bilo i sta ce biti sve do Sudnjeg dana, zatim vijesti o svim nebesima, imena svih Allahovih stvorenja, bili oni kafiri ili vjernici, sve od prvih generacija, te opis stanovnika Dzenneta i broj onih koji ce u njega uci. U tom mushafu je i znanje o Kur\'anu kao sto je uistinu objavljen, znanje o Tevratu kao sto je objavljen, znanje o Indzilu kao sto je objavljen i znanje o Zeburu. U njemu je i broj svog drveca i bogatstva svih drzava. I sve ovo se nalazi na prve dvije stranice!!? Kaze njihov imam: \"Nisam ti rekao sta je poslije na trecoj stranici niti sam slova od toga spomenuo.\" Potom opet dolaze rivajeti -predaje ,njihove puni kontradiktornosti.
-Fatimin mushaf- Prenosi El-Kulejni od Ebu Abdullaha da je rekao: \"Mi imamo Fatimin mushaf.\" Ebu Besir upita: \"Kakav je to mushaf?\" \"Taj mushaf je kao ova tri vasa Kur\'ana, u njemu nema ni slova iz vaseg Kur\'ana!\" Da li ima potrebe za Fatiminim mushafom koji nije nikada vidzen, uz Kur\'ani-Kerim: \"Nije li im dovoljno sto smo ti objavili Knjigu koja im se cita.\" Ove bajke su kontradiktorne.
ZNACI KURAN IMA IZMISLJENIH DELOVA...OHOHOHO A OVAMO SE DICITE DA JE TO NESTO DRUGO
PrProcitaj sada primjere pokusaja dokazivanja iskrivljenosti Kur\'ana: Prenosi El-Kulejni sa senedom od Ebu-Dz\'afera da je rekao: \"Dosao je Dzibril Poslaniku sa ovim ajetom: \"Ako sumnjate u ono sto smo objavili nasem robu Aliji, donesite slicnu suru objavljenu njemu.\" Komentator Kur\'ana El-Abbasi u svom tefsiru ovako tumaci sljedeci ajet za kojeg kaze da ga prenosi od Dzabira el-Dza\'fija a on od Muhammeda ibni Alije: Ovaj ajet je ovako objavljen: \"Jesi li vidio tog i tog?\", misleci na Ebu Bekra i Omera koji susretose Ammara i Aliju i rekose im: \"Ebu Sufjan i Abdullah ibni Amir i stanovnici Mekke se okupljaju radi vas, treba da ih se pricuvate!\' Medzutim, njima je to samo ucvrstilo vjerovanje. Rekli su: \"Allah nam je dovoljan i divan li je On pomagac!\" cak su poceli izmisljati neke nove sure tvrdeci da su izbacene iz Kur\'ana.
KAKVA SPRDNJA...LJUDI VERUJU U JEDNU SEKTU,DAL JE BITNNO DA JE ALIJA ILI NIJE...KAD OBE SEKTE SU NEVERE.
Prenosi El-Kulejni u djelu El-Kafi (634/2), koje slovi kao najpouzdanija knjiga kod njih od Ebu Abdullaha da \"Kur\'an s kojim je dosao Dzibril Muhammedu, s.a.v.s., ima sedamnaest hiljada ajeta\", a broj ajeta u Ku\'anu, kao sto je poznato, nesto je vise od sest hiljada. El- Kulejni je napisao posebno poglavlje u svojoj knjizi i nazvao ga \"Niko nije sabrao Kur\'an osim imama\". Tu spominje sest rivajeta, od kojih je rivajet i Dz\'afera el-Dz\'afija koji kaze da je cuo Ebu Dz\'afera da kaze: \"Niko osim lazca nece tvrditi da je sabrao cijeli Kur\'an i niko ga nije sabrao niti upamtio onako kako ga je Allah, Azze ve Dzelle, objavio, osim Alije ibni Ebi Taliba i imama poslije njega.\"
DA U PRAVU SI,1992,NISMO DOZVOLILI DA NAM SE PONOVI DRUGI SVETSKI RAT. ZALIM SLUCAJ STO NISI KAO TVOJ DEDA P.O.K.L.AO SRBA,SAD SMO NA VREME REAGOVALI I TU NEMAN KOJA SE POVAMPIRUJE SA DOLASKOM SVAKE NEDECE.UBILI I ISTERALI IZ NASE ZEMLJE. .POSTOJI ZAPOVEST I DA BRANIS PORODICU,MI SMO JE BRANILI OD OCIGLEDNOG POVAMPIRENJA,VEZIVANJA BARJAKA POZNATIH KRVOLOKA.
Kako govore, ovo djelo se ubraja u njihove najvjerodostojnije hadiske zbirke novijeg doba.
nešto ste slabo poštovali te zapovesti 92,ustvari najverovatnije niste ih poštovali nikako s obzirom na zloč.ine koje ste počinili,naprotiv sve te zločine je uglavnom amenovala spc koja treba da propoveda te zapovesti
Pogledajmo sta sije kazu o tome: Husein Et-Tabersi je napisao knjigu \"Faslul-hitab\" koja govori o iskrivljenosti Kur\'ana, pa kaze u uvodu: \"Ovo je jedna divna knjiga o potvrdi iskrivljenosti Kur\'ana i s,-ra.-m. ote ubacene od strane n.-epr-ija .telja i t.-ir.-a.-na\".
KO POSTUJE DESET BOZIJIH ZAPOVESTI SIGURNO CE BITI POSTOVAN GRADJANIN CELOG SVETA,SVAKE KULTURE,CIVILIZACIJE,EPOHE TO JE BOZIJI ZAKON,OD BOGA DAT VECIT A KURAN.....TJA..