Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
isil?
Gdje je 'onaj' od juce, sto kaze da nema nijednog opipljivog dokaza o klimatskim promjenama i globalnom zagrijavanju planete? Da mu ne dokazujem koliko nije u pravu, evo mu dokaza u tekstu iznad: (citiram)'...Ovo je prva zaraza antraxom od 1941.god....Do zaraze je doslo nakon sto ... otopio gornji sloj trajno zaledjenog zemljista.' Rijec je o Sibiru, a trajno zaledjeno zemljiste u pitanju je tzv. permafrost - vjerovatno, prvi put odledjen od 1941. U protivnom bi se zaraza pojavila ranije. Jel'?
...I Klix-e, uzrok zaraze nisu 'pore'( Pore su mini otvori npr. na kozi covjeka ili recimo na listu biljaka - stome). A ovo su 'spore' ( trajne spore, vrlo otporne na ekstremne uslove i u stanju su da se prenose putem vazduha, sto nije tako cest slucaj sa patogenima)
@BH_Faraon Kad vec pricas o zarazama kao dokazu o klimatskim promjenama, mozes li mi pojasniti kako je onda doslo do zaraze 1941. ili nekad prije toga jer je sigurno jos bilo slucajeva? Vjerovatno istim nacinom! Klima se mijenjala uvijek i davno prije covjeka i industrijalizacije ali mislim da je za to potrebno puno vise godina (hiljadama, a nekada i vise) i da ljudi koji analiziraju klimu zadnjih 100 godina ne mogu doci do pouzdanih podataka. Jednostavno uzorak godina je prekratak!
PRIKAŽI ODGOVORE (7)