Za Guinnessov rekord
418

Dubai grandioznim svjetlosnim spektaklom na tornju Burj Khalifa ušao u 2018.

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Višeminutnim grandioznim svjetlosnim performansom na najvišem tornju na svijetu, Burj Khalifa, Dubai je ušao u Novu 2018. godinu te ponovo uspio oboriti Guinnessov rekord zabavnim spektaklom.

Veliki broj domaćina te stranaca iz svih dijelova svijeta dočekali su Novu godinu na ulicama Dubaija, jednog od najtraženijih gradova tokom novogodišnjih praznika. Ovacijama i aplauzom pozdravili su magične prizore na tornju Burj Khalifa s kojeg nekoliko minuta nisu skidali pogled.

Kao i prethodnih godina, Dubai je za posjetioce priredio i spektakularni vatromet. Hiljade raketa, za koje je ovaj grad tradicionalno izdvaja velike količine novca, i ove godine su ispaljene u najvećem gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kompletan grad ukrašen je raznobojnim svjetlima, a posjetitelje je naročito očarao nevjerovatni ples blještavih fontana u gradu.

Dubai je oduvijek poznat po veličanstvenim vatrometima. Prije četiri godine također se upisao u Guinnessovu knjigu rekorda zbog organiziranja najvećeg vatrometa na svijetu.