Argentina
0

Državljani Srbije i Crne Gore u kući krili pola tone kokaina

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Argentinska federalna policija zaplijenila je u predgrađu Buenos Airesa 492 kilograma kokaina u kući u kojoj je boravila grupa osoba iz Srbije i Crne Gore, a to je učinjeno u nastavku zajedničke akcije srpske, američke i sigurnosnih službi zemalja Latinske Amerike, saopćio je u četvrtak Savjet za nacionalnu sigurnost Srbije.

Pravosudni organi Argentine izdali su potjernice za srpskim i crnogorskim državljanima Nenadom Novakovićem, Draškom Vukovićem, Borisom Labanom, Markom Pandrcem i Igorom Stjepovićem, koji na prostoru Latinske Amerike borave više mjeseci.

Kokain je pronađen u specijalno za tu svrhu napravljenom i izolovanom tajnom podrumu i zidu otvora za lift u zgradi u kojoj je boravila ta kriminalna grupa, osumnjičena za prebacivanje 2,2 tone kokaina koji je zaplijenjen 15. oktobra ove godine u Urugvaju.

Ova zapljena predstavlja nastavak kompleksne akcije usmjerene na presjecanje krijumčarenja velikih količina narkotika u kojoj više mjeseci sarađuju policijske i sigurnosne službe više zemalja, kao i srpska Bezbjednosno-informativna agencija (BIA), američka Agencija za suzbijanje narkotika - DEA i sigurnosne službe zemalja Latinske Amerike, navodi se u saopćenju, prenosi Tanjug.