{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Srbija i Crna Gora tragaju za krijumčarima 2,1 tonu kokaina

S
SRNA
24.1.2010. u 09:58
0
0
Srbija i Crna Gora tragaju za krijumčarima 2,1 tonu kokaina
0
Srbija i Crna Gora tragaju za krijumčarima 2,1 tonu kokaina
Nacionalni biro Interpola iz Beograda raspisao je crvenu međunarodnu potjernicu za pljevaljskim biznismenima Darkom Šarićem i Goranom Sokovićem zbog sumnje da su organizovali šverc 2,1 tonu kokaina iz Latinske Amerike, potvrdio je direktor policije Srbije Milorad Veljović za podgoričke "Vijesti".
Međunarodna potjernica za Šarićem i Sokovićem raspisana po nalogu istražnog sudije Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu u kojem se već nekoliko mjeseci vodi opsežna istraga o švercu kokaina.

"Vijesti" navode da se i Šarić i Soković nalaze u Crnoj Gori, odnosno u Pljevljima.

Beogradski ''Blic'' navodi da je Šarić direktne kontakte sa vrhom kolumbijskog kartela ostvario zahvaljujući Rodoljubu Raduloviću (61), svom najutjecajnijem saradniku.

"Radulović je veoma moćna osoba, sa kontaktima u vrhu srpsko-crnogorskog podzemlja, ali i političarima obe države. U momentu akcije zaplene kokaina u Južnoj Americi on je telefonom pozvao nekoliko uticajnih prijatelja, pokušavajući da sazna `šta se to dešava u Urugvaju`", kaže za "Blic" izvor blizak istrazi.

"Blic" saznaje da je, zbog veza koje Šarić i Radulović imaju u Srbiji, akcija "Balkanski ratnik" vođena i izvedena u najstrožoj tajnosti. Šarićev uticaj je, navodi list, još veći u državnim i kriminalnim strukturama Crne Gore.

Izvor "Blica" kaže da iako su registrovana česta putovanja Šarića u Južnu Ameriku, on nikada nije bio u direktnom kontaktu sa drogom. U posljednjih nekoliko godina Šarić je uspio da napravi kompletnu dilersku mrežu, od ugovaranja kupovine kokaina, plaćanja, transporta koji je obavljan prekookeanskim brodovima...

"Glavnu ulogu u krijumčarenju kokaina do Evrope imali su moreplovci, mahom iz Kotora. Ovaj grad služio je za `regrutovanje` pomoraca koji su preuzimali i dostavljali drogu i na svakoj turi zarađivali po nekoliko desetina hiljada eura", kaže izvor beogradskog dnevnika.

List navodi da je kokain potom stizao u luke u Italiji, Grčkoj, Holandiji i Belgiji, odakle su je preuzimali Šarićevi ljudi i predavali osobama zaduženim za rasturanje droge na ulično narko-tržište. O svakom detalju u ovom poslu Šarić je strogo vodio računa kako iza sobe ne bi ostavljao tragove koji bi mogli da budu korišćeni kao dokazi protiv njega.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: