Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A koji su to jezicki standardi bosanskog jezika? Kao prvo taj jezik ne postoji,izmisljen je.Bosnjaci zele svoj bosnjacki jezik,koji je u stvari drugi naziv za srpski jezik da nazovu bosanskim. Kao da drzava ima svoj jezik.Doduse ima,on se zove srpsko-hrvatski.
Samo poljaci birali protiv. ali šta ćeš... tako je to u životu
Plasira li ijednu vijest Fena ili Hina ili bas svaka vijest, pa i onda iz Hrvatske, mora proci Srninu lekturu?! Nemam nista protiv srpskog jezika u javnom eteru, ali imam protiv dvostrukih standarda gdje se temeljito lektorira tekst koji je izvorno na hrvatskom, premda je i laicima znano da je danasnji bosanski jezicni standard mnogo podudarniji s hrvatskim, nego li srpskim jezicnim standardom.