Svijet
27

Donald Trump Obamu nazvao mentalnim bolesnikom i "psihom"

Klix.ba
Poznati američki bogataš i biznismen Donald Trump je na svom oficijelnom Twitter profilu komentirao način na koji se predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Barack Obama nosi sa krizom sa ebolom.

Trump je napisao kako vjeruje da nešto ozbiljno nije uredu sa mentalnim zdravljem Baracka Obame, te ga nazvao "psihom", budući da je predsjednik SAD-a odbio da zabrani letove u zemlje pogođene ebolom.

Kasnije tog dana, Trump je napisao kako misli da nešto ozbiljno nije uredu sa predsjednikom.

"Ili je nesposoban ili jako tvrdoglav ili nešto zaista nije uredu", kazao je Trump na Steve Malzberg Showu.

Trump je dodao kako razumije različite ljude i njihove odluke, čak i one s kojima se ne slaže, no ističe kako u ovom slučaju nikako ne može razumjeti Obaminu odluku.

"Kako nećeš zabraniti letove?! Nešto nije uredu i niko ne zna šta se dešava, ali nešto nije uredu. Toliko loših odluka, kako iko može biti tako nesposoban? Nešto ozbiljno nije uredu", kazao je Trump.

Američki centar za kontrolu bolesti tvrdi kako bi zatvaranje granica moglo potkopati nastojanja da se bolesni evidentiraju i da se spriječi širenje bolesti.

"U ovom trenutku znamo ko nam dolazi u zemlju. Ukoliko eliminišemo i zabranimo letove, velika je vjerovatnoća da će ljudi putovati kopnom, te ih nećemo moći tako lako evidentitrati", kazao je direktora Centra za kontrolu bolesti, Thomas Frieden.

Ipak, Donaldu Trumpu to očito ne znači ništa.