Svijet
102

Donald i Melania Trump zaplesali na inauguralnom balu uz pjesmu "My Way"

Klix.ba
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump sinoć je u pratnji supruge Melanie Trumpe prisustvovao na tri bala koja su organizovana u povodu njegove inauguracije.

Prvi je bio Liberty Ball u Convention Centru u Washingtonu odakle su predsjednik i prva dama simbolično poručili da su uspjeli.

"Uspjeli smo. Kada smo krenuli na ovo putovanje oni su govorili kako nemamo šanse, ali mi smo znali da ćemo pobijediti i pobijedili smo", kazao je Donald Trump.

Vidno raspoložen fotografisao se i sa političkim protivnicima koji su mu jučer kazali da je napravio odličan posao. Predsjedničkom paru na podiju pridružili su se i uži članovi porodice kao i potpredsjednik SAD-a Mike Pence zajedno sa suprugom Karen.

Pažnju medija posebno je privukla njegova supruga koja se na balu pojavili u haljini krem boje francuskog dizajnera Hervea Pierra.

Ubrzo nakon toga predsjednički bar otišao je na drugi bal koji se također održavao u Convention Centru gdje je američki predsjednik kazao kako i dalje namjerava koristiti Twitter te da je to njegov način borbe sa nepoštenim medijima.

Predsjednik SAD-a i prva dama zaplesali su uz pjesmu Franka Sinatre "My Way" u izvedbi popularne američke jazz pjevačice Erin Boheme.

Treći bal koji je bio posvećen oružanim snagama SAD-a održan je u Narodnom muzeja gdje se novom predsjedniku obratio i jedan od američkim vojnika koji je služio u Afganistanu.