|

Dominique Strauss-Kahn tuži nekoliko listova

Dominique Strauss-Kahn tuži nekoliko listova
0
S
SRNA
22.11.2011. u 14:17
2
komentara
0

dijeljenja
Dominique Strauss-Kahn tuži nekoliko listova Dominique Strauss-Kahn (Foto: Reuters)
Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn tužio je nekoliko dnevnih listova i Henryja Guena, savjetnika francuskog predsjednika Nicole Sarkozyja.
Dominique Strauss-Kahn je bio jedan od vodećih kandidatana na predsjednilčkim izborima u Francuskoj prije nego što je uhapšen u SAD prema optužbama za seksualni napad. Optužbe protiv njega kasnije su odbačene.

Advokati Strauss-Kahn i njegove supruge Anne Sinclair saopštili su da su tužili francuski dnevnik Figaro i nekoliko francuskih magazina te Guena.

"Anne Sinclair ni Dominique Strauss-Kahn ne žele da ograniče slobodu izražavanja i cirkulaciju informacije ali nijedno od njih ne prihvata da njihova privatnost bude iskorištena i upotrebljena u komercijalne razloge", navodi se u saopštenju advokata.

U saopštenju se ne pominju tačni pravni osnovi za postupak ali se istile da je u pitanju krivična prijava u slučaju Henryja Guena.

Dominique Strauss-Kahn se pripremao da objavi kandidaturu za francuskog predsjednika kada je 14. maja uhapšen u New Yorku i optužen je da je pokušao da siluje radnicu hotela.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...