Predsjednik i dalje tvrdi da je zdrav
0

Doktor pobjegao nakon izjave da će Chavez umrijeti za 2 godine

Sarajevo-x.com
Hugo Chavez
Hugo Chavez
Doktor koji je rekao da predsjedniku Venezuele Hugi Chavezu preostaju još dvije godine života, pobjegao je iz zemlje, rekavši da strahuje za vlastiti život.

Medicinski zvaničnicu su izvjestili kako je policija dolazila u kod dr. Salvadora Navarrete u ordinaciju nakon što je objavio svoj komentar o zdravstvenom stanju venezuelanskog predsjednika prošle sedmice.

Doktor je izjavio da Chavez boluje od veoma agresivnog oblika raka. U međuvremenu se Chavez vratio sa medicinskih pretraga koje je radio na Kubi, saopćivši da je potpuno izliječen.

Inače, dr. Navarrete je bio dugogodišnji ljekar venezuelenskog predsjednika i ostao je u kontaktu s njegovom porodicom i medicinskim timom.

Dr. Navarrete je prošle sedmice dao intervju za meksički magazin Milenio, gdje je rekao da ima informaciju od porodice predsjednika Venezuele da on boluje od veoma teškog oblika raka.

"Zabrinut sam da predsjednik i oni oko njega ne znaju pravu opasnosnost njegove bolesti s obzirom da se liječi u potpunoj tajnosti", izjavio je Navarrete.

No, Hugo Chavez (57) uporno tvrdi da je dovoljno zdrav da se može kandidovati na izborima sljedeće godine i voditi zemlju narednih šest godina.