Odmor važniji od nacije
0

Dok je London gorio David Cameron ispijao cappuccino

Sarajevo-x.com
Cameron sa suprugom na odmoru
Cameron sa suprugom na odmoru
Britanci su ogorčeni premijerom Davidom Cameronom, koji je odmarao u Italiji dok su buktali neredi u Londonu.

I Neron je besposličario dok je Rim gorio, kao i naš premijer sa skraćenim radnim vremenom, koji je odlučio popiti još gutljaj cappuccina u Toskani, dok je London bio u plamenu, pišu ogorčeni Britanci.

David je u Toscani koketirao sa konobaricom, umjesto da je obavljao svoju zakonsku dužnost i vodio Britaniju. Ni američki kauboj George Bush nije se nikada oporavio od ignorisanja posljedica uragana u New Orleansu. Tako ni Cameron nikada neće izbrisati ovu mrlju, zbog toga što mu je odmor bio važniji od dobrobiti i sigurnosti nacije, piše list Mirror.

Premijer Britanije je bio prisiljen da se bar malo izvuče iz cijele situacije i da se vrati kući pod okriljem mraka, podvijenog repa, ali tri dana prekasno.

Ostaje neobjašnjivo da su i premijer i njegov zamjenik Nick Clegg, kancelar George Osborne i njegov zamjenik Danny Alaxander, ministrica unutrašnjih poslova Theresa May i gradonačelnik Londona Boris Johnson istovremeno svi bili van države.

Premijer, koji se prikazivao kao rasni punokrvni konj za trku, na kraju je ispao samo poni, pišu Britanci, a osim izbivanja iz zemlje, dok je njen glavni grad bio zahvaćen neredima, spočitavaju mu i brojne druge neuspjehe u politici.

Kažu, ponadali su se da će nešto uraditi kada je napokon naučio gdje se nalazi Downing Street (ulica gdje je smještena britanska vlada), ali ništa od toga. Njegov cappuccino ostavlja gorak ukus u ustima nacije.