Specijalni tretman
0

Dobrodošlica na crvenom tepihu: Ivanka Trump doputovala u Južnu Koreju na zatvaranje Olimpijade

Klix.ba
Ivanka Trump (Foto: EPA-EFE)
Ivanka Trump (Foto: EPA-EFE)
Kćerka predsjednika SAD-a i savjetnica Bijele kuće Ivanka Trump doputovala je u Južnu Koreju gdje će prisustvovati ceremoniji zatvaranja Zimskih olimpijskih igara u PyeongChangu u nedjelju.

Ivanka Trump i predsjednik Južne Koreje Moon Jae-in će se sastati na večeri noć prije ceremonije zatvaranja Zimskih olimpijskih igara. Ona se planira upoznati s američkim sportistima, a predstavnici Bijele kuće su naveli kako je razlog i sam fokus njenog putovanja sport.

Njen dolazak na aerodrom praćen je uživo na televiziji, a u Južnoj Koreji je dočekana toplom dobrodošlicom te su u čast njenoj prvoj posjeti otkako je Donald Trump postao predsjednik SAD-a prostrli i crveni tepih.

Južnokorejski mediji prenose da će Ivanka imati "specijalni tretman" u toj zemlji, o čemu govori i izbor restorana za večeru s predsjednikom Jae-inom, a to je tradicionalna korejska kuća u njegovoj rezidenciji.

Svečanom zatvaranju ZOI-ja prisustvovat će i delegacija Sjeverne Koreje, ali južnokorejska vlada navodi da nije vjerovatno da će se Ivanka Trump sastati sa sjevernokorejskim zvaničnicima ili s onima koji su prebjegli iz Sjeverne Koreje.

U Južnoj Koreji se nadaju da bi ona mogla prenijeti poruku predsjednika Trumpa o eventualnom dijalogu SAD-a sa Sjevernom Korejom.