Detalji Berlusconijevih zabava
9

Djevojka se maskirala u Obamu kako bi zabavljala goste

FENA
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
Jedna od mladih djevojaka koja je prisustovala "bunga bunga" zabavama Silvija Berlusconija rekla je pred sudom u petak da se često maskirala u burlesknu verziju američkog predsjednika Baracka Obame kako bi zabavljala goste bivšeg italijanskog premijera.

U svjedočenju tokom suđenja protiv 75-godišnjeg Berlusconija, optuženog za plaćanje seksualnih usluga maloljetnoj prostitutki, Marysthell Polanco rekla je da se također maskirala u tužiteljicu Ildu Boccassini.

Boccassini je poznata kao "Crvena Ilda" zbog boje kose i, kako Berlusconi kaže, simpatija prema komunističkom političkom sistemu. Ona je također jedna od tužiteljica na suđenju Berlusconiju.

"Maskirala sam se u Boccassini u togi kako bih ga nasmijala. Također sam se maskirala u Obamu", rekla je Polanco na suđenju.

Polanco, zgodna 28-godišnjakinja iz Dominikanske Republike, kazala je da su zabave bile nevino veselje popraćeno burleskama, a ne pornografijom.

Berlusconi je u aprilu rekao da su njegove zabave samo "elegantne večere", na kojima su se nekada održavale, kako je on to nazvao, "burleskne igre".

Prethodni svjedoci, koji su prisustovali njegovim zabavama, prikazali su ih u otrcanijem svjetlu, prenosi Reuters.

Opisivali su zabave na kojima je bila zastupljena golotinja, oponašao se seksualni odnos, a jedna svjedokinja je čak opisala dvije žene obučene u seksipilne verzije odora časnih sestara kako plešu oko štange za striptiz.

Berlusconi je optužen za plaćanje seksualnih usluga maloljetnoj Marokanki Karimi el-Marug 2010. godine, kada je imala 17 godina, i za zloupotrebu položaja kada ju je oslobodio iz zatvora nakon što je počinila krađu.

Berlusconi poriče sve optužbe.

Bivši premijer bio je blizak s Georgeom W. Bushom, koji ga je nekoliko puta pozvao u Washington i na svoj ranč u Teksasu.

Međutim, takav prisan odnos nije uspio uspostaviti s Obamom, nakon što je nekoliko puta njega i njegovu suprugu opisao kao "preplanule".