Svijet
0

Berlusconi: Djevojke su nastupale u burlesknim tačkama

FENA
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
Bivši predsjednik italijanske vlade Silvio Berlusconi, koji se prvi put pojavio na ročištu u procesu Rubygate u Milanu, izjavio je u petak da su večeri u njegovoj luksuznoj vili nedaleko od Milana, u javnosti predstavljene kao "orgije", zapravo bile tek "burleskne predstave" u stilu francuskog kankana.

Medijski magnat, optužen u toj aferi za korištenje seksualnih usluga marokanske maloljetnice nadimka "Ruby" i zlopotrebu vlasti, ustrajno negira da je sudjelovao u raskalašenim zabavama s prostitutkama.

"To su bile elegantne večere na kojima su mlade djevojke sudjelovale u burlesknim tačkama u nekadašnjoj diskoteci (njegove) djece, u smirenoj, simpatičnoj i prpošnoj atmosferi", opisao je Berlusconi.

Svoje prvo pojavljivanje na jednom ročištu bivši italijanski premijer objasnio je "željom da prisustvuje toj komediji, velikoj medijskoj akciji ocrnjivanja", ustvrdivši da je riječ o "beskorisnom" ali skupom sudskom postupku čije je finansiranje iz javnih sredstava "skandalozno".

Berlusconija optužnica tereti da je od februara do maja 2010. godine desetak puta platio za seksualne usluge Marokanki Karimi El Marug "Ruby", koja je tad bila maloljetna, za što je po italijanskim zakonima predviđena kazna do tri godine zatvora. I Berlusconi i "Ruby" negiraju da su ikad imali spolne odnose.