{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djevojčica prošla tursku granicu sa pasošem igračkom

13.6.2013. u 09:43
1
85
Djevojčica prošla tursku granicu sa pasošem igračkom
1
Djevojčica prošla tursku granicu sa pasošem igračkom
Emily Harris
Devetogodišnja Emily Harris iz Južnog Walesa uspjela je ući u Tursku sa pasošem igračkom, koji ju je identificirao kao ružičastog jednoroga.
Službenici na aerodromu u Antalyji su čak udarili i pečat u Emilyne "putne dokumente", iako je fotografija u pasošu prikazivala plišanu igračku.

Emilyni roditelji bili su više nego iznenađeni kada su, nakon slijetanja, shvatili da su ponijeli pogrešan pasoš. Dokument koji je Emily predala graničnim službenicima bio je pasoš igračka za jednoroga Lily Harris, proizvođača Bear Factory.

"Nismo shvatili grešku sve dok nismo predali pasoše. Nastupio je trenutak panike kada smo pomislili da će nas uhapsiti ili nešto slično, ali ništa se nije dogodilo. Pasoš čak i ne izgleda stvarno. Po sebi ima zlatne medvjediće i drugačijeg je formata od mog i suprugovog. Čak su pitali Emily koliko joj je godina, prije nego su stavili pečat", priča Emilyna majka Nicky.Granični službenici svih zemalja morali bi skenirati pasoše i provjeriti podatke o putniku prije nego mu dozvole ulazak u zemlju, što se, očito, nije desilo u ovom slučaju.

"Čak ni fotografija u pasošu nije bila Emilyna, već ružičastog jednoroga. Da sve bude još smješnije, čak nismo ni ponijeli jednoroga sa sobom na odmor. Dobro smo se nasmijali tome što je službenik čak stavio i pečat u pasoš, ali istovremeno, ovo je prilično zabrinjavajuća činjenica za svakog roditelja, budući da smo vidjeli koliko je lako prošvercati dijete u neku drugu zemlju", rekla je Nicky Harris.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: