Mumbai, Indija
0

Dječija zvijezda filma "Slumdog Millionaire" izgubila sve u požaru

Sarajevo-x.com
Dječija zvijezda filma "Slumdog Millionaire" (Milioner s ulice), Rubina Ali, bespomoćno je u petak navečer gledala kako njena porodična kuća nestaje u velikom požaru u Mumbaiju u Indiji.

Dvanaestogodišnjakinja, koja je igrala u Oscarom nagrađenom "Milioneru", rekla je da je izgubila sve, uključujući i njene fotografije, novinske isječke i druge uspomene na film.

Više od 500 baraka i kućica u centru grada uništeno je u sinoćnjem požaru, koji je izbio u neposrednoj blizini željezničke stanice. Požar je izbio u jednoj od kuća u ranim večernjim satima, a vatra se brzo proširila dalje zbog jakog vjetra. Najmanje pet osoba je nestalo.

"Uz moju kuću, sve moje dobre uspomene na sjajna vremena i snimanje filma pretvorene su u pepeo. Moje nove školske knjige su potpuno izgorjele također. Međutim, sretna sam što su svi članovi moje porodice prošli bez povreda. Vatra je bila ogromna, mogli smo izginuti", kazala je Rubina.

Više od 25 vatrogasnih vozila izašlo je na intervenciju kako bi pokušali spasiti što se spasiti da. Međutim, vatra se brzo širila i štete su ogromne.

Rubinin otac Rafiq Ali je novinarima rekao kako su svi ukućani bili veoma ponosni na Rubinin uspjeh, te mu je danas jako teško jer su sve uspomene na taj njen uspjeh nestale.

"Vidjevši da je sve postalo pepeo osjećam se kao da sam izgubio sve. Ali, tako i jeste. Izgubili smo i dom i sve što smo imali", kazao je on.

Reditelj filma "Slumdog Millionaire", Danny Boyle, bio je suočen s brojnim kritikama nakon što su novinari otkrili da djeca koja su glumila u filmu i dalje žive u barakama, iako je Boyle obećao da će im kupiti nove domove.

Dječak Azharuddin Ismail, koji je također glumio u filmu tako je konačno dobio novi stan za sebe i svoju veliku porodicu, ali je Rubinina porodica odbila stan koji im je bio ponuđen, jer nije bio dovoljno velik za sve njih, prenio je Daily Mail.