{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeci s poligamijskog ranča dozvoljen povratak kući

S
30.5.2008. u 09:55
0
0
Djeci s poligamijskog ranča dozvoljen povratak kući
0
Djeci s poligamijskog ranča dozvoljen povratak kući
Teksaški Viši sud podržava odluku nižeg suda u kojoj stoji da je država prekoračila vlastita ovlaštenja kada je prošlog mjeseca naložila premještanje 460 djece sa poligamijskog ranča.
Ova sudska odluka će osigurati djeci ponovno ujedinjenje sa svojim roditeljima.

Predstavnici teksaškog odjela za pitanja zaštite porodice su u svom izvještaju istakli da su s jedne strane razočarani, a da s druge “razumiju i poštuju odluku suda i da će odmah poduzeti potrebne mjere kako bi se povinovali odluci Višeg suda”, objavio je Reuters.

Do intervencije lokalne policije došlo je na osnovu ranije prijave jedne mlade žene o seksualnom iskorištavanju i maltretiranju na ranču smještenom u slabo naseljenoj polupustinjskoj oblasti na zapadu Teksasa, sjeverozapadno od grada San Antonija.

S ranča, koji je u vlasništvu sekte Mormonske crkve, povezane s duhovnim liderom Warrenom Jeffsom koji propagira poligamiju i koji je u zatvoru, odvedeno je ranije 460 djece. Mormonska Crkve Isusa Krista Svetaca posljednjih dana smatra da je poligamija u skladu s Božijim učenjem.

Poligamija je zakonom zabranjena u SAD-u, ali je neke vjerske zajednice propagiraju. U tom slučaju muškarci se zvanično vjenčavaju s jednom ženom a sve naredne supruge su im "duhovne supruge".


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: