Dječak na Floridi uhapšen nakon što je odbio dati zakletvu na vjernost domovini

Klix.ba
19.2.2019. u 21:47
26
189
Dječak na Floridi uhapšen nakon što je odbio dati zakletvu na vjernost domovini
26
Dječak na Floridi uhapšen nakon što je odbio dati zakletvu na vjernost domovini Ilustracija: Shutterstock
Učenik šestog razreda lokalne srednje škole na Floridi uhapšen je nakon što je odbio položiti zakletvu se vjernost domovini tokom školske priredbe.
Slučaj 11-godišnjeg dječaka, koji je uhapšen 4. februara, izazvao je ogorčenje članova Sindikata američkih građanskih sloboda i njegove majke, koji su kritizirali podnošenje prekršajnih prijava protiv njega. Naime, oni su ove prijave nazvali "pretjeranom reakcijom školskih organa i policije".

Dječak je rekao učitelju da nije stajao i izgovarao zakletvu jer vjeruje da je u svojoj suštini rasistička, prenosi New York Times.

Brian Haas, državni tužilac koji se bavi slučajevima u Lakelandu, rekao je da njegov ured neće sudski goniti dječaka uprkos izjavama policije da je prijetio nastavnicima nakon prekida nastave.

"Slučaj je zatvoren", rekao je Haas.

Međutim, ranije je u utorak advokat dječakove porodice nagovijestio da slučaj još uvijek nije riješen jer je dječakova majka, Dhakira Talbot, u ponedjeljak odbila ponudu tužitelja da će povući slučaj sa suda ukoliko dječak završi tzv. program preusmjeravanja, što bi moglo uključivati ​​i kaznu rada u zajednici.


Komentari (189)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: