{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeca neonacista uče kako veličati Hitlera

S
26.7.2011. u 09:30
0
60
Djeca neonacista uče kako veličati Hitlera
0
Djeca neonacista uče kako veličati Hitlera
Djeca njemačkih neonacista uskoro bi mogla u većoj mjeri izuzeta od svojih porodica kako bi im se nametnula svijest o veličanju Hitlera i Trećeg Reicha.
Njemačke vlasti su sve više zabrinute zbog brojnih ljetnih kampova i specijalnih škola za ispiranje mozga mladih kako bi podržavali pokret koji je odgovoran za smrt šest miliona Jevreja. Nedavnim upadom u jedan takav kamp otkrivene su slagalice i slikovnice koje govore o Njemačkoj u vremenu prije Drugog svjetskog rata, a djeca u slikovnicama mogu crtati Hitlerove brkove.

Nađeni su i kolači sa "svastikom" i simbolom SS. Vlasti su dakle s razlogom zabrinute, a stručnjaci ističu da bi takav ideološki utjecaj mogao dosegnuti takve razmjere kojim bi bilo ugroženo zdravlje djece, prenosi Daily Mail.

Djeca neonacista u ovim kampovima uče da je demokratija za "šonje", te da njemačku zajednicu može spasiti samo novi lider poput Hitlera. Pored ovih, djeca obavljaju i sve druge normalne aktivnosti poput plivanja, jahanja konja i spavanja na otvorenom.

Porast neonacizma je zabrinjavajući trend u Njemačkoj, a najdrastičniji primjer je mjesto Jamel u regiji Mecklenburg, 160 km od Berlina, gdje su 99 posto stanovnika nacisti i ponosni su na to. Vladini dužnosnici kažu da nekoliko hiljada domaćinstava u Njemačkoj sada podiže svoju djecu tako da se dive nacistima.

NPD, glavna neo-nacistička stranka u Njemačkoj koja se u nekoliko navrata uspješno oduprijela vladinim pokušajima da je zabrane, u javnost je izašla sa stavom kako je zadatak nacionalista podići nove generacije radikalnih desničara.

U skladu s tim, u Njemačkoj se prinovama u neonacističkim porodicama sve više daju stara germanska imena kao što su Markward, Hermann, Siegfried i Lothar. Obavještajci navode da roditelji time ponovo "uspostavljaju kontakt" sa nacionalsocijalizmom i svoju djecu pripremaju na rasizam.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: