Uzimaju budućnost u svoje ruke
0
Djeca Kurda u Turskoj grade "sela mira"
Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Turci su najveci prijatelji Bosnjaka od svih ostalih muslimana. A to sto ne žele Kurdi da žive u Turskoj, ko im je kriv. Oni su nesto ko sta je ovdje RS, zele da otcijepe teritoriju na kojoj su oni vecina, sto naravno ne moze.
ovo d.e.b.i.l.i mogu glasati protiv Kurda - protiv momka koji im želi državu? Oni su isto što i Bošnjaci u SFRJ - to je bila ideja Mustafe Kemala primijenjena na Jugu, kako je to Tito vidio, jedna nacija, jugoslovenska, iznad ostalih. I to možda nije loše, globalno, ali kad SVE nacije na svijetu budu tako razmišljale. Ja se nacionalno ne osjećam i ne izjašnjavam nikako, državljanin sam BiH, ali potpuno opravdavam SVAKOG ko se nekako osjeća. Kemal je s pravom bio OTAC Turske, osavrmenio naciju, uveo latinicu, odvoji vjerske instuticje od državnih, stekao poštovanje moćnih i strahopoštovanje slabijih, i stvorio tursku NACIJU, ali je zaboravio da u njoj ima desetine onih koji se NE OSJEĆAJU kao Turci - Kurdi, Grci, Jermeni, Pomaci, Jevreji, Arapi. Koga je bilo više, pobunio se i n.a.j.e.b.a.o, kao Jermeni i Grci, a Kurdi su nastavili već evo 80 godina. LICEMJERNO je podržavati Palestince (koji s pravom traže svoju državu) a biti protiv istog principa za Bošnjake - ili KURDE.
CIA i americka bagra drze Kurde u podredjenom polozaju. To isto zele i u BIH, da bih u slucaju po njih negativnih dogadjaja mogli upaliti vatru.Primjer LIBIJA.Namjerno su zapalili cijeli bliski istik da bih mogli pljackati libijska izvorista nafte.
Ovo isto ko u onoj seriji na OBN-u, haha. Znaci ipak tamo ratuju, samo sto nema Šivana, Tarika, Botana i ostale ekipe. :D
Kurdi su cool!
ljudi zasluzuju drazavu,ipak su nacija!!!!!Peace Kurdi!
Cak i Kurdi napreduju bolje od BiH!