|

Direktorica Tiffanyja ukrala nakit vrijedan 1,2 miliona dolara

Direktorica Tiffanyja ukrala nakit vrijedan 1,2 miliona dolara
1
F
FENA
24.12.2013. u 10:13
12
komentara
1

dijeljenja
Direktorica Tiffanyja ukrala nakit vrijedan 1,2 miliona dolara
Bivša izvršna direktorka vodeće svjetske kompanije za proizvodnju zlatnog nakita "Tiffany and Co", osuđena je na godinu i jedan dan zatvora zbog krađe nakita, vrijednog više od 1,2 miliona dolara.
Ingrid Lederhas-Okun (46) priznala je krivicu za prebacivanje ukradene imovine preko granice, zločin koji je federalni sudija New Yorka nazvao "neobjašnjiv čin samouništenja osobe kojoj nije bio potreban novac", prenijela je agencija AP.

Pošto je kompaniju na Petoj aveniji u New Yorku napustila u februaru, otkriveno je da je uzela 164 komada nakita, zbog prirode posla koje je imala, ali da ga nikada nije vratila "Tiffanyju".

Među "nestalim komadima" bile su mnogobrojne dijamantske narukvice od 18-karatnog zlata, minđuše i prstenje od zlata i platine s dragim kamenjem, privjesci...

Kada je u "Tiffanyju" primjećeno da neki komadi nakita nedostaju, Ledrehas-Okun se branila da je na neke zaboravila, a da su neki izgubljeni ili oštećeni.

Međutim, istraga je utvrdila da je ona taj nakit preprodala preko međunarodnih neregistriranih dilera za više od 1,3 miliona dolara, dok je nešto pronađeno u njenoj kući.

"Veoma mi je žao zbog svega što se desilo", rekla je uplakana Lederhas-Okun pred federalnim sudom u New Yorku i dodala da ne može, u potpunosti, da izrazi koliko se kaje.

Sud je naveo da osuđenica dolazi iz "privilegirane sredine", godišnje je zarađivala 360.000 dolara u "Tiffanyju", živjela je u kući od četiri miliona dolara na američkoj "Zlatnoj obali" i nemoguće je utvrditi šta je Lederhas-Okun natjeralo na "put samodestrukcije koji može da ima samo jedan ishod - katastrofu''.

"To nije bio impulsivan zločin. Ona je preduzela mnogo loših odluka tokom mnogo godina", rekao je sudija Paul Gardephe i dodao da je ona "toliko dugo krala" i preprodala nešto od prisvojenog nakita.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...