|

Devet mrtvih u napadu bombaša samoubice

Devet mrtvih u napadu bombaša samoubice
0
F
FENA
18.2.2011. u 09:54
0
komentara
0

dijeljenja
Devet mrtvih u napadu bombaša samoubice Foto: Reuters
U napadu bombaša samoubice autobombom na policijski kontrolni punkt u istočnom Afganistanu u petak ubijeno je najmanje devet osoba i na desetine ranjeno, saopćili su zdrvstveni i policijski zvaničnici.
"Većina ubijenih su civili, među kojima i tri žene", saopćio je Abdul Hakim Esaaqzai, načelnik policije pokrajine Khost.

Zdravstveni zvaničnik Amir Badshah izjavio je da je 30 osoba ranjeno i da su mnogi od njih prebačeni u bolnice, prenosi Reuters.

"Cilj napada bio je kontrolni punkt na početku glavne ceste prema susjednoj pokrajini Paktia. Policajci na kontrolnom punktu identifikovali su napadača kao bombaša samoubicu i pucali su u njega, ali ne na vrijeme kako bi spriječili detonaciju", kazao je Esaaqzai.

Najmanje jedan policajac poginuo je u eksploziji.

Khost, na granici s Pakistanom, pobunjeničko je uporište u kojem je vladina kontrola uglavnom ograničena na gradske centre.

Nasilje širom Afganistana u 2010. godini dostiglo je najviše nivoe otkako su afganistanske snage podržane Amerikancima 2001. godine i svrgnule talibane s vlasti. U prošloj godini broj civilnih i vojnih žrtava dostigao je rekordan nivo.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.