|

FOTO+VIDEO
/
Desetine mrtvih, hiljade zatvorenika pokušava pobjeći

Desetine mrtvih, hiljade zatvorenika pokušava pobjeći
0
F
FENA
30.1.2011. u 18:56
30
komentara
0

dijeljenja
1/8 Foto: Reuters
2/8 Foto: Reuters
3/8 Foto: AP
4/8 Foto: AP
5/8 Foto: AP
6/8 Foto: AP
7/8 Foto: Reuters
8/8 Foto: Reuters
Tijela leže ispred zatvora u Kairu, a vojska s bajonetama na puškama ušla je u drugi zatvor, gdje hiljade zatvorenika pokušavaju pobjeći tokom šestog dana egipatskih demonstracija.
Vojnici su postavili kontrolne punktove duž Nila u distriktu Maadi, u blizini zloglasnog zatvora Tora, te pretražuju automobile tražeći odbjegle zatvorenike, javio je AFP.

Pucnjevi se čuju iz unutrašnjosti zatvora Tora, gdje su smješteni, a prema grupama za ljudska prava i mučeni, mnogi islamski militanti, dok vojnici sa bajonetama na puškama ulaze unutra.

Vojska je blokirala prilaz zatvoru i pucnjavom u zrak iz mitraljeza s oklopnog vozila rastjeruje civile s ovog područja.

Desetine tijela leže na putu ispred zatvora Abu Zaabal u istočnom Kairu. U neredima u tom zatvoru ubijeno je najmanje osam zatvorenika, kazao je neimenovani sigurnosni izvor.

Pucnjava iz teškog naoružanja čula se tokom noći a mnogi zatvorenici su pobjegli.

Osam pripadnika palestinske islamističke grupe Hamas pobjeglo je iz Abu Zaabala, a najmanje dvojica su u nedjelju švercerskim tunelima stigla u pojas Gaze, kazao je neimenovani palestinski zvaničnik.Visoki Hamasov zvaničnik kazao je da se svih osam nalazi na putu za Gazu.

Takođe, 34 pripadnika Muslimanskog bratstva, uključujući i vođe ove zabranjene grupe, pobjegla su iz zatvora Wadi Natrun, sjeverno od Kaira, nakon što su čuvari napustili svoje pozicije.
Prijavi grešku


Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...