|

Demonstranti traže veće plate i bolje uslove rada

Demonstranti traže veće plate i bolje uslove rada
0
S
SRNA
14.2.2011. u 13:52
2
komentara
0

dijeljenja
Demonstranti traže veće plate i bolje uslove rada Foto: AP
U Egiptu su danas ponovo izbili protesti i štrajkovi, a demonstranti od novih vojnih vlasti zahtijevaju veće plate i bolje uslove.
Radnici iz bankarskog, saobraćajnog i turističkog sektora protestuju u Kairu nakon 18-dnevnih demonstracija kojim je sa vlasti svrgnut predsjednik Hosni Mubarak.

Na trgu Tahrir u centralnom dijelu Kaira u demonstracijama su učestvovali i policajci kako bi iskazali podršku antivladinom pokretu.

Vladajući vojni savjet zatražio je od ljudi da se vrate na posao kako bi sed zemlja što prije vratila u normalne tokove, međutim ipak su morali da daju instrukcije bankama da ostanu zatvorene poslije prijetnji o stupanju u štrajk.

Egipatska berza takođe je odložila otvaranje do 20. februara.

Štrajkovi i protesti u drugim državnim firmama širom Egipta zahvatili su poštansku, medijsku, tekstilnu i čeličnu industriju.

Prema pojedinim izvještajima, vojska planira da spriječi održavanje sastanaka radničkih sindikata ili profesionalnih organizacija, čime će biti zabranjeni štrajkovi. Analitičari smatraju da je moguće da će time biti izazvani novi protesti.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...