{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Demokratski rivali brane pravo na abortus

S
14.4.2008. u 10:11
0
0
Demokratski rivali brane pravo na abortus
0
Demokratski rivali brane pravo na abortus
Foto: AP
Dvoje demokratskih rivala u predizbornoj utrci za predsjedničko mjesto SAD-a, Hillary Clinton i Barrack Obama su podržali pravo na abortus.
Hillary Clinton i Barrack Obama su na forumu u Pennsylvaniji govorili o vjeri i politici. Oba kandidata su se izjasnili kao kršćani dok su odgovarali na raznovrsna postavljena im pitanja.

Republikanski kandidat na predizbornoj utrci za predsjednika, John McCain je odbio prisustvovati forumu.

Senator Obama ima već broj delegatskih glasova u okviru predizborne utrke u odnosu na senatoricu Clinton.

Dvoje kandidata su na forumu u Messiah Collegeu u blizini Harrisburga, Pennsylvania, pojedinačno odgovarali na pitanja, čiji odgovori su bili direktno emitirani na CNN-u.
U publici su se našli predstavnici različitih religijskih zajednica koji su postavljali pitanja o abortusu, eutanaziji, HIV-u i sidi, kao i o prisustvu Boga u životima predsjedničkih kandidata.

Jedno od pitanja se odnosilo na to da li je život nastao začećem.

Clinton je odgovorila da vjeruje da se mogućnost razvoja života javila sa začećem. Ali je i dodala da, prema njenom mišljenju, postoje i drugi vidovi života osim biološkog.
Izjavila je i da je individuama povjereno da donose značajnije odluke o tome da li žele prekinuti trudnoću. Abortus bi trebao ostati legalizovan ukoliko se rijetko prakticira, mišljenja je senatorica.

Barrack Obama je izjavio kako ne zna da li je život nastao začećem, prenosi BBC.
Dodao je kako je uvjeren da postoji nešto nevjerovatno snažno u vezi sa biološkim životom i da takav vid života nosi sobom moralnu težinu. O tome treba voditi računa kad se vode ovakve debate, mišljenja je Obama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: