Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zaigrala mecka i u Lorda Caringthona dvoristu. Akobogda da za koju godinu bude, "Asim Sarajlic, visoki predstavnik medjunarodne zajednice u Skotskoj"
mislim da ovo Skoti nisu pokrenuli bez zaledjine odnosno EU se zeli kutarisati Engleza koji imaju neke beneficije (vise prava nego ostali) u EU. EU ce dobiti jos jednog malog pijuna a rijesice se bremena Engleza.
Hahaha, vidi ovog mrtvaca. Skotska je bila samostalna drzava a ne entitet i ima pravo na samostalnost da se prekine ugnjetavanje skota.
Sve je istina. Samo Škote niko ne ugnjetava. Imaju potrebu da provedu referendum i sretno im bilo.
škoti će ga poslušati, i napaliti se na njega i njegov p-ičkasti glas
Pandorina kutija je otvorena sa Kosovom, ode i Krim, Skotska uskoro, Katalonci vec najavljuju referendum, Sicilijanci, itd,. itd. Po meni je to reakcija na globalizaciju.
Polako, polako! Neki će moći, a neki ne. Škoti mogu, ali Katalonija ili Sicilija nikako. Jednostavno drugačija je to ustavna konstrukcija. UK je unija i njene članice 8maju pravo na ovako što. Škotska je formirala uniju sa Engleskom prije 300 godina, dok Krim ima rusku etničku većinu, ali ne i pravo na provedeni referendum. Škotska se nikom neće priključiti u slučaju da referendum prođe, jer nema neke susjedne države sa apetitom za tuđom teritorijom bez obzira kakav je etnički sastav iste.
@sizif Zaboravljate, radi se o zapadnim demokratijama. Na Balkanu su se odcijepili oni kojima oni dozvole. Dakle, neka neki ne sanjaju i ne porede se sa teritorijama i državama koje postoje u sastavu neke druge države 300 do 800 godina.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Izlazak iz EU se placa Skotskom .. sta je nejasno ?
Gereth Bale licno napusta EU .. al bez ŠkoCKe
...jbg, svako ima svoje slovence...
...a ovi su bas te Slovence najvise podrzavali, mislim da je vreme da im uzvratimo "uslugu" i podrzimo nasu bratiju Skote... :).
vidila srpska žaba gdje konje potkivaju...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)