Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ned'o Bog da srbi imaju pretenzije na sjeverni pol i eskimi bi postali srpski narod vekovima.
uvijek sam mislila, ne znam zasto, da ce s. pol pripasti Norveskoj. Alije ni Danaksa losa ko pretendent jer mislim da ce sacuvati faunu tamosnju :)
*ali nije ni Danska losa kao
Nahebali su ako ih Ameri skontaju da imaju naftu
ja bi im dao, nek sacuvaju faunu i ekosistem. ovi sto se trenutno jakare gledaju to samo ko pare, a ne zivi se samo od para.
"Volim i ja janjetinu, ali janjetine nema, pa je ja i ne tražim."
A da prvo priupitate cika Putina :)
Svi Danci u jednoj drzavi, Danska je tamo gdje su danski grobovi, Danska na liniji Sjeverni pol- Karlobag- Virovitica...Svaki onaj koji u ruci ponese norveski ili ruski barjak na Sjevernom polu, ostati ce i bez barjaka i bez ruke... Martin Lidegaard : "Nalazimo se u bitkama i predbitkama, one nisu oruzane mada se i takve ne trebaju iskljuciti" Vodja danskih separatista iz polarnog kruga: "Norveski narod polarnog kruga ne moze da se odbrani ako bude rata.." Ah zaboravih Danska nije balkanska zemlja :)
Eto i priznao bih ti da znas pravopis svog jezika, ne moze biti srBski nikako..nije sto vam ja branim..vec gramatika vam ne dopusta da bude srBski :)
Zar Sjeverni pol nije srpski? Još za vrijeme bronzanog doba taj kraj su naseljavale grupe srba. Zar nije tako?
@ivo deriguz 1. Sine, skok na noge lagane do ogledala. 2. Pogledaj se. 3. Obrati pažnju na svoju blago-tamnoputu kožu. 4. Nažalost, nije to od poljoprivrede - iako si seljak - to ti je genetska zaostavština praĐeda - nekog Abdullaha, vojnika sultana Bayazida.
Ivo đeriguz da ti neko seku nije rastezao?
Putin je poslo sjevernu rusku flotu na Sjeverni pol, razarač ''Akademik Lomonosov'' je velika prepreka danskim željama
razarač ''akademik Lomonosov'' je dobio ime u čast velikog ruskog naučnika Mihaila Vasiljeviča Lomonosova koji je bio je ruski pisac i erudita, koji je dao doprinose na poljima književnosti, obrazovanja, fizike, astronomije, hemije i geologije. Prvi je dokazao zakon o očuvanju mase, tvrdeći da je količina materije prije hemijske reakcije i poslije nje ista. Bavio se i astronomijom te je prvi otkrio na temelju refrakcije svjetlosti na rubovima Sunčeve ploče prilikom prolaska Venere da je taj planet okružen atmosferom kao i Zemlja.
Sjeverni pol je pod ledom glupaneeee
PRIKAŽI ODGOVORE (4)