{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danska: Međunarodni dan bijelih traka obilježen u Odenseu

Klix.ba
31.5.2015. u 19:22
698
Danska: Međunarodni dan bijelih traka obilježen u Odenseu
698
U organizaciji Udruženja Bošnjaka logoraša grada Odense u Danskoj i BH Radio Odense danas je održana manifestacija sjećanja na žrtve rata u Bosni i Hercegovini “Svjetski dan bijelih traka i 20 godina od genocida u Bosni i Hercegovini”.
Službeni program manifestacije je sadržavao govore gradonačelnika grada Odense u Danskoj Anker Boye, ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Danskoj Kemala Muftića, danske državne parlamentarke Trine Bramsen, danske zastupnice u Evropskom parlamentu Christel Schaldemose i danskog pjesnika Bjarnea Kima Pedersena.

Hor "Sevdah" iz Kopenhagena je uz izvedbu “Srebrenica Inferno” podsjetio na stradanja u Srebrenici.

Organizatori su ogradili prostor ispred gradske vjećnice sa žicom gdje su građani grada Odense donosili cipele za odrasle i djecu i stavljali ih uz žicu kao simbol zločina koji su učinjeni u Bosni i Hercegovini. Na manifestaciji su djeljene bijele trake svim posjetiocima, a djeci ruže kojim su ona okitila žicu gdje su cipele stajale.

Veliki broj danskih i bh. građana je ispratio sve goste i uz nošenje bijelih traka iskazao svoju solidarnost i poštovanje prema svim žrtvama rata u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: