Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
cudo to slovenci uopste i pricaju sa izbjeglicama
slovenija,dalaj lama - americhki proizvodi nakaram vam se mame svima na tibetu
Pa sveti kolega sa vrha komentara nije sekularista, zato i ima ovakvo misljenje. Valjda konta da poplave, zemljotrese, vulkane itd. salje Bog. Isto kao sto su vjerovali i Rimljani, Grci i sve ostale civilizacije koje su, bez obzira na vjeru u Boga/Bogove splasnule kao tijesto. E tako vi koji ste sekularni gledate na njegov pristup stvarima a ne kontate da je i sekularno drustvo poput SFRJ otislo u zaborav. Sta cemo sad? Evo Lama vam kaze.
pa evropa od kad postoji stalno ratuje svjetim ratovima ,nema vecih fanatika
Iskreno, teza o sekularizmu kao izvoru sukoba mi je nešto posebno novo, odakle onda pojmovi Sveti Rat, Sveti Cilj,..?
Zar postoji \"sekularna etika\"... Sekularizam krši sve eticke, moralne i duhovne norme... Zar ne vidite da se zbog sekularizma vode ratovi, raste siromaštvo, broj nezaposlenih i još mnogo toga...Sekularizam je u službi one izreke:\"Zavadi pa vladaj\" ili onog Makijavelijevskog:\"Cilj opravdava sredstvo\"... A koegzistencija različitih kultura i religija je moguća samo kad ne bi bilo sekularizma.