|

"Da su Isus i Marija živi, njih bi kao Židove, linčovali Palestinci"

"Da su Isus i Marija živi, njih bi kao Židove, linčovali Palestinci"
41
Klix.ba
18.12.2012. u 18:59
0
komentara
41

dijeljenja
"Da su Isus i Marija živi, njih bi kao Židove, linčovali Palestinci"
Izraelska diplomatija našla se u neugodnoj situaciji nakon što su na službenoj stranici njihove ambasade u Dublinu osvanuli kontroverzni statusi.
Poruka, odnosno status se pojavio na Facebook profilu "Israel in Ireland" koja je povezana sa tamošnjom izraelskom ambasadom u ponedjeljak ujutro. Poruke koje su pisane na Facebooku sastojale su se od fotografija na kojima su prikazani Isus i Marija te od statusa:

"Razmišljanje za Božić... Da su Isus i majka Marija danas živi, njih bi, kao Židove bez osiguranja, vjerojatno u Betlehemu linčovali neprijateljski Palestinci. Ovo je samo razmišljanje", glasio je sporni status na Facebooku.

Poruke su nedugo nakon objavljivanja izbrisane, kao i fotografije Isusa i Marije, navodi RT.

Ubrzo nakon ovoga izraelska ambasada u Irskoj se oglasila te su naveli kako to nije bio njihov stav i kako je sve objavljeno bez njihovog znanja i dopuštenja.

"Fotografija Isusa i marije s uvredljivim komentarom o Palestincima su objavljeni bez pristanka administratora Facebook stranice. Uklonili smo post koliko je odma. Izvinjavamo se svakome koga je ovo na bilo koji način uvrijedilo", stajalo je u saopćenju ambasade u Dublinu.

Nakon svega ova Facebook stranica je izbrisana.

Ovo nije prvi put da se na ovakav način piše na ovoj Facebook stranici. Ranije su postavljali statuse kao što je onaj da se "palestinska djeca igraju igre kako aktivirati projektil i pogoditi izraelsku nevinu djecu , žene i muškarce. Jabuka ne pada daleko od stabla".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.