Svijet
0

Crna Gora planira sljedeće godine prodati sve hotele

FENA
Crna Gora sljedeće godine očekuje 1,1 milion turista i ukupan prihod od turizma od 350 miliona eura ili 17 posto više nego ove godine, stoji u radnom tekstu ekonomske politike za sljedeću godinu crnogorske vlade, prenosi zagrebački Jutarnji list.

Očekuje se i da će broj noćenja biti povećan za deset posto, odnosno na oko 6,6 miliona. Prema ovom dokumentu, crnogorska vlada ulaže velike nade u turizam koji je godinama bio zapušten, ali je ipak prepoznat kao jedan od glavnih izvora prihoda za novoosnovanu državu.

Crnogorci planiraju produžiti turističku sezonu na 180 dana, te povećati broj stranih turista za pola miliona i za pet posto smještajne kapacitete s četiri i pet zvjezdica.

Crnogorska vlada širom je otvorila vrata stranim ulagačima u crnogorski turizam i već sljedeće godine predviđa prodaju svih hotela. Najnovije je ulaganje austrijske grupe Soravia u turističko preduzeće Budvanska rivijera, vrijedno više od 60 miliona eura.

U sklopu cjelokupne promocije, Vlada će putem televizijskih kuća CNN i Euronews kroz spotove promovirati brend Montenegro, u sklopu čega će se promovirati i najnoviji slogani crnogorskog turizma.