U njegovo ime
14

Cohen: Trump mi je naredio da uputim prijetnje 500 puta u posljednih deset godina

SRNA
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši advokat predsjednika SAD Donalda Trumpa Michael Cohen izjavio je da mu je američki predsjednik naredio da uputi prijetnje 500 puta u posljednjih deset godina.

On je u obraćanju poslanicima Predstavničkog doma SAD rekao da je Trump "vjerovatno" 500 puta naredio da uputi prijetnje u njegovo ime, nakon što je predstavnica demokrata Jackie Speier pitala da li se to desilo 50, 100, 200 ili 500 puta.

Cohen je istakao da nema direktan dokaz za saradnju Trumpa sa Rusijom tokom predsjedničke kampanje, ali je rekao da se srami što poznaje američkog predsjednika, kojeg je nazvao "prevarantom".

Advokat je naglasio da je Trump čovjek koji jača svoj brend, a ne Ameriku, te da predsjednik SAD nema namjeru, niti želju da vodi svoj narod, već samo da se reklamira i bogati.

Trump je ranije na Twitteru optužio Cohena da laže, kako bi smanjio kaznu zatvora i da je učinio mnoge loše stvari koji nemaju veze sa američkim predsjednikom.

Cohen nije rekao da je Trump ili bilo ko iz njegovog tima za kampanju sarađivao sa Rusijom, ali je priznao da postoji "nešto čudno u dobrim odnosima američkog predsjednika sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom".

On kaže da je Trump lagao da ne posluje u Rusiji, jer nije očekivao da će pobijediti na predsjedničkim izborima u SAD 2016. godine i zbog toga što je želio da zaradi stotine miliona dolara.