Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ZASTO OVO ne stavite u top vijesti kad je tek izasla ova propaganda stavili ste je na sami vrh, a sad kad se demantuje to sve, stavite u sporedne vijesti jel vas finansira americka ambasada ?
naređenje s vrha
A ko je dematira? Rusko ministarstvo propagande?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
rusofobi na aparatima :D
Americka propaganda haha
Nakon što je jučer CNN, pozivajući se na izjave neimenovanih američkih dužnosnika, izvijestio da su četiri ruska projektila lansirana s broda u Kaspijskom jezeru umjesto u Siriji završila u Iranu, oglasio se iranski vrhovni vojni zapovjednik. CNN-ovo izvješće o ruskim projektilima nazvao je lažima i dijelom psihološkog rata. – Nemamo izvješća ni o jednom ruskom projektilu koji je pao u Iranu. Sva ta izvješća o ruskim projektilima koji su pali u Iranu su laži – izjavio je general Musa Kamali
Turski dnevni list "Takvim" tužio je američku televiziju CNN i njenu novinarku Kristijan Amanpur zbog lažnih izveštaja o antivladinim protestima u Turskoj, javio je Frans pres. TELEVIZIJA CNN, pozivajući se na izvor koji je vidjeo nacrt finalnog izveštaja holandskih istražilaca, tvrdi da će krivica za pad malezijskog Boinga u julu prošle godine biti pripisana ustanicima i avio kompaniji.
Mozes misliti, Ameri zabrinuti za Iran :D Pa stvarno gdje im je granica stida :) Cas vako, cas nako
Ovakav naslov ne odgovara tekstu ispod. Svi su nasjeli na pogrešan naslov. Pročitajte bolje. Ništa CNN nije demantirao. nego Rusija i Iran. Do zabune dolazi što Klix iza teksta u naslovu "CCN pogriješio" nije stavio upitnik, a trebao je.
"CNN pogriješio" CNN je slagao, da bude jasnije.
cnn ko srna ;D
Američka propaganda je najjače oružje te zemlje od II svjetskog rata do danas. Sinoć je na TV1 bila poučna tema u emisiji Tema s Nikolinom Veljović. Četverica gostiju su pričali o interesima SAD-a i Rusije u Siriji, zemlji načijem je primorju otkirvena najveća dostupna zaliha nafte u svijetu. Assad je prije nekoliko godina Rusiji dao pravo da eksploatise tu naftu, sto se Amerikancima nije svidjelo, zato je i poceo rat. Rusija podržava manjinske šiite u Siriji, koji su na vlasti, tj. Alavite (šiitsku sektu), a sunite Amerika. No, i jedni u drugi su marionete čiju zemlju žele izrabljivati moćnici, a da njima ne dadnu ništa. Tuga, čemer, jad...
Novi svjetski poredak, u kojem poslije SAD-a će dominirati Izrael, podrazumjeva i cijepanje Bliskog Istoka u nekoliko država, Alaviti bi dobili sirijsko priobalje, gdje su većina, Kurdi sjever Sirije i irački dio tzv. Kurdistana (s tim da Kurdima Turska i Iran sigurno neće dati većinski kurdske teritorije u tim zemljama), suniti će dobiti veći dio Sirije, a Druzi (narod koji priča arapskim, ali nisu Arapi; religija im je mješavina raznih, ako se ne varam) će dobiti jugozapadni dio Sirije, gdje su većina, te eventualno Golansku visoravan, koju je lahnuo Izrael od Jordana. Irak će se podijeliti u tri dijela, kurdski (Kurdi su suniti), arapskosunitski i arapskošiitski, a također bi i Saudija mogla biti podijeljena, s tim da će Kuvajt ući u novu, veliku sunitsku državu (dijelovi Sirije i Iraka), Katar i Bahrein će postati dijelovi UAE, a Meka i Medina biti dio vjerske države. Turska će kontrolisati sunitski dio muslimana, a Iran manjinski šiitski.
Ne sumnjam ja da ti ne sumnjas u povrsne ruske namjere. Otkako je dosao na vlast otac od sadasnjeg Assada davne 1970. godine Sirija je uspostavila dobre kontakte sa Rusima. No, Rusija je od toga imala veliku korist. Eksploatisala je sirijsku naftu. U tom prijateljstvu Rusija itekako mnogo vise profitira. Dalje, Bashar el-Assad je prije desetak godina dao zeleno svjetlo da katarski plin se preko sirijske (i turske) teritorije dostavlja Evropi, čime bi se utjecaj ruske dominacije smanjio za 30%. Naravno, Rusima to nije odgovaralo i Assad je povukao zeleno svjetlo, pa su zauzvrat zaljevske zemlje povukle sve najavljene investicije u Siriji. Dakle, i Rusija je veliki koristoljubac, samo sto je SAD na glasu.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
SAD i NATO na aparatima
Primjer, kako opasna propaganda zapadnih sila i medija postaje najsmiješniji VIC u svijetu, kome se rado djeca smiju.
Ko radi taj i grijesi. Zato je CNN sinonim za objektivno novinarstvo :-)
ta pogreska se inace u svijetu zove LAŽ!!!!
Po srijedi je informativni rat između istočnih i zapadnih saveznika. Zato pravu istinu nikada nećemo saznati. A to je najgore, jer informacije, a time i percepciju, ratnih događaja u Siriji dobivamo putem medija, a nikada nisi siguran jeli informacija istinita ili lažna.
dok oni vode propagation rat dz I had isti napred ujutro ovdje jebe lud zbunjenog svi gledaju svoj dio tala
eto, i ja sam pogrijesio pa im povjerovao. iako znam da im ne treba vjerovati, al ne moze covjek u svaku vjest sumnjati. Eto ti "veliki" CNN.