Svijet
7

Clint Eastwood: Podržavam Donalda Trumpa iako je pričao gluposti

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Clint Eastwood smatra da su Amerikanci postali slabi, vrlo bojažljivi i oprezni, a glumac i reditelj dodaje da podržava kandidata za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trumpa.

Nakon 86 godina, Eastwooda je počelo nervirati američko društvo zbog političke korektnosti i ulizivanja, pa između obećanja Hillary Clinton i Donalda Trumpa, bira republikanskog kandidata za američke predsjedničke izbore.

"Biram Trumpa. Znate, Hillary je obznanila da će slijediti Obamin put. A Trump je izgovorio gluposti, ali i drugi su, i to na obje strane, ali njega svi osuđuju da daje rasističke izjave, a ovo je jedno tužno vrijeme za historiju", rekao je Eastwood. Oskarovac kaže da nije zadovoljan američkim društvom.

"Ovo je poltronska generacija koja hoda po jajima. Ljudi sve doživljavaju kao rasističke izjave, a u vrijeme dok sam ja stasavao, to se nikako nije moglo podrazumijevati pod rasizmom," kazao je Eastwood

Upravo na ovu izjavu reagirala je i zvaničnica Kampanje za ljudska prava Sara McBride koja je na svom Twitter profilu da je Eastwood rođen 1930. godine pa bi u tom kontekstu možda trebalo napraviti spisak stvari koje u doba njegovog odrastanja nisu smatrane rasističkim.